Hopp til hovedinnholdet

Hvordan kan jeg sjekke om jeg har kjønnssykdommer når jeg er under 16?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

hei. Jeg lurer på hvordan jeg kan skjekke meg for forskjellige kjønnsykdommer når jeg er under 26, får foreldrene vite det? og hvem skal jeg ringe når jeg vil bestille time til test? jeg vet liksom ikke hvem min fast lege er, og helsestasjonene er jo stengt i disse corona-tider. Og så lurer jeg på om det er gratis, og når det er for sent å skjekke seg siden men KAN bli steril av det, hadde ubeskyttet sex og har merket kvalme, feber aktig osvosv, trenger svar foort

SVAR

Besvart 21.04.2020 19:33:16
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Helsestasjon for ungdom

Helsestasjon for ungdom er et gratis tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

 

Les mer
attach_file

Oversikt over kjønnssykdommer

Her er en oversikt over seksuelt overførbare infeksjoner (kjønnssykdommer) – hvordan de smitter, hvordan du kan beskytte deg, symptomer, behandling og konsekvenser.

 

Les mer
attach_file

Helsepersonell har taushetsplikt

Mange lurer på hvor grensen går mellom hva helsepersonell ikke kan si videre og hva de må si til foreldre eller andre. Helsepersonell har en streng taushetsplikt, men også andre plikter. Her får du vite litt mer om det.

 

Les mer
attach_file

Fastlege

Fastlegeordningen gir alle innbyggere i Norge rett til å ha en allmennpraktiserende lege som sin faste lege. Frem til du er 16 år skal besøk hos fastlegen være gratis og etter at du er 16 år kan du selv bytte fastlege.

 

Les mer
attach_file

Fakta om klamydia

Klamydia er den vanligste seksuelt overførbare infeksjonen, og de fleste som er smittet, merker det ikke. Alle bør teste seg når de bytter partner, så de ikke risikerer å gå med smitten lenge og smitte andre igjen.

 

Les mer
account_circle