Hopp til hovedinnholdet

Spørsmål om genital herpes

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei. Jeg har akkurat vært hos gynekolog og fått vite at jeg har genital herpes i underlivet, og jeg har nå mitt aller første utbrudd. Jeg har litt svie når jeg tisser og tørker meg, ellers er jeg ikke så plaget med det. Merker lite dersom jeg holder rumpa fra hverandre. Jeg har hørt at det første utbruddet er det værste og at det blir roligere og roligere etterhvert, stemmer dette? Jeg kjenner 4 andre som har det, og deres førstegangsutbrudd var med ekstreme smerter, og med en nesten så de trodde de skulle dø følelse. Betyr dette at jeg har vært veldig heldig, eller er det stor sjanse for at jeg vil oppleve dette selv? Gynekologen min sa også at siden jeg har vært i et forhold i et halvt år, så er det kjæresten min som har smittet meg. Han har aldri kjent noe symptomer, men han har hatt sex med veldig mange fler enn meg. Kan man da si at det er sikkert at smitten kommer derfra? Er vel slik at jenter opplever sår fortere enn gutter og at gutter ikke trenger å merke at de har det?

SVAR

Besvart 10.05.2020 19:10:27
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Plikter og rettigheter - kjønnssykdom

Gonoré, klamydia, hepatitt B og C, syfilis og hiv-infeksjon er definert som allmennfarlige smittsomme infeksjoner etter smittevernloven. Dette medfører en del plikter og rettigheter for lege og pasient.

 

Les mer
attach_file

Herpes – munnherpes og kjønnsherpes

Herpes er vanligere enn du tror. Rundt 80 % av befolkningen i Norge kan være smittet med et herpesvirus. Mange er smittet uten at de noen gang får utbrudd med sår.

 

Les mer
attach_file

Påvist kjønnssykdom?

Du har testet deg, og prøven påviste en kjønnssykdom (soi) – hva skjer så?

 

Les mer
account_circle