Hopp til hovedinnholdet

Burde jeg tatt en hiv test?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei Jeg er veldig redd for kjønnssykdommer, så jeg er veldig flink på å sjekke meg når jeg får meg en ny partner. Min siste partner smittet meg med klamydia. Vi begge har gått på behandling så alt er ok nå,. Det jeg lurer på er hvilke kjønnssykdommer det blir testet for når man leverer en standard uninprøve hos legen. Blir mer alvorlige sykdommer som HIV også fanget opp av urinprøve? Evt. hvis ikke er det nødvendig eller anbefalt at man tar hiv-test en gang i bland, selv om man ikke har symptomer, men er bare litt hypokonder? Burde jeg tatt en hiv test? Takker for svar.

SVAR

Besvart 09.05.2020 08:23:56
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Oversikt over kjønnssykdommer

Her er en oversikt over seksuelt overførbare infeksjoner (kjønnssykdommer) – hvordan de smitter, hvordan du kan beskytte deg, symptomer, behandling og konsekvenser.

 

Les mer
attach_file

Er du redd for å være syk?

Det er ikke uvanlig å tenke at man kan ha fått en alvorlig sykdom. For noen kan tankene ta mye tid og krefter, og føre til det man kaller hypokondri eller helseangst.

 

Les mer
attach_file

Helsestasjon for ungdom

Helsestasjon for ungdom er et gratis tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

 

Les mer
attach_file

Fastlege

Fastlegeordningen gir alle innbyggere i Norge rett til å ha en allmennpraktiserende lege som sin faste lege. Frem til du er 16 år skal besøk hos fastlegen være gratis og etter at du er 16 år kan du selv bytte fastlege.

 

Les mer
account_circle