Hopp til hovedinnholdet

Sår i underlivet og rundt endetarmen, tror det er herpes. Kontakte lege?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei. Jeg opplever sår i underlivet og rundt endetarmen. Opplevd det en gang før for rundt 3-4 måneder siden, men da var d bare et ved klitoris og et ved lysken. Nå er det flere, alle rundt endetarmen. Hatt sex uten kondom mange ganger, så tenker kanskje det kan være herpes. Hvor lenge varer et utbrudd? Kan jeg ha sex, evt hvor lenge er det til jeg kan ha sex igjen? Hvor ofte kommer slikt utbrudd? burde jeg gå til legen? finnes det reseptfrie midler jeg kan bruke for det? Går det an å få resept på medisin for det på helsestasjonen?

SVAR

Besvart 14.05.2020 11:02:29
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Gynekologisk undersøkelse - underlivssjekk for jenter

Å ta underlivssjekk for første gang kan virke skummelt og flaut. Men forberedelse gjør mester, og leser du denne artikkelen har du garantert mye mindre å grue deg for.

 

Les mer
attach_file

Oversikt over kjønnssykdommer

Her er en oversikt over seksuelt overførbare infeksjoner (kjønnssykdommer) – hvordan de smitter, hvordan du kan beskytte deg, symptomer, behandling og konsekvenser.

 

Les mer
attach_file

Herpes – munnherpes og kjønnsherpes

Herpes er vanligere enn du tror. Rundt 80 % av befolkningen i Norge kan være smittet med et herpesvirus. Mange er smittet uten at de noen gang får utbrudd med sår.

 

Les mer
attach_file

Helsestasjon for ungdom

Helsestasjon for ungdom er et gratis tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

 

Les mer
attach_file

Fastlege

Fastlegeordningen gir alle innbyggere i Norge rett til å ha en allmennpraktiserende lege som sin faste lege. Frem til du er 16 år skal besøk hos fastlegen være gratis og etter at du er 16 år kan du selv bytte fastlege.

 

Les mer
account_circle