Hopp til hovedinnholdet

Jeg er 13 år og har hatt mensen i 2 uker, er det farlig?

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei jeg er kun 13 år og har hatt mensen i 2 uker! Jeg blør mye mer en vanlig! Er redd for ar dette er farlig hva kna det være?

Besvart 10.12.2018 21:26
 

Svar
Hei jente 13 år!

Takk for at du skriver til ung.no!

Jeg forstår at du blir redd når du blør så mye og lenge, men unge jenter kan ha litt uregelmessig mens og blø rikelig uten at det er noen spesiell årsak for det. Det er ikke farlig, men blør du så mye at du føler deg svimmel og slapp bør du oppsøke lege. Kvinner tåler å blø en del, men kan få lav blodprosent hvis man blør mye hver gang mensen kommer. 

Jeg råder deg til å snakke med mamma om dette eller en annen voksen. Du kan også få råd og hjelp hos helsesøster på skolen eller helsestasjon for ungdom.  

Vennlig hilsen jordmor ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Mensen - sånn er det

Bind (colourbox.com)

Har du spørsmål om mensen? Lurer du på hva mensen egentlig er, hvor mye blod som kommer eller hva det betyr at den er uregelmessig, eller kanskje lurer du på noe om farge eller lukt eller hva menstruasjonssyklus betyr?

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

Jenter og puberteten

Jente i undertøy (colourbox.com)

Når starter det og hva skjer? Mange lurer. En gang mellom 9 og 15 år starter det for jenter. Men det er store forskjeller.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Kjønnslemlestelse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om kjønnslemlestelse