Hopp til hovedinnholdet
Gutt spiller på PC (colourbox.com)
No nudes for ypou - #ikkegreit (ung.no)
No nudes for ypou - #ikkegreit (ung.no)

Ønsker tips om vennskap

Jente 14 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg hadde bestevenner og en gjeng på hele barneskolen og på starten av ungdomsskolen, men så forvant den gjengen og jeg kom ikke klasse med noen av dem. De har alle blitt skikkelig popolære og vi sier så vidt hei. Jeg har venner, men ikke så gode venner. Jeg må alltid spørre dem og så svarer de om vi skal henge sammen eller ikke liksom. Nå går jeg i niende klasse og tenker mye rundt konfirmasjon som skal være sånn før sommerferien allerede. Jeg føler meg ganske ensom, savner de gamle vennene mine, og jeg har ingen bestevenn, de nærmeste vennene mine har ikke meg som nærmest venn. Så det blir bare rart å invitere dem i konfirmasjonen. Jeg føler jeg har blitt sosiale awkward og jeg har veldig lyst til å feire konfirmasjon med noen bestevenner. Så det jeg trenger er egentlig noen nærme venner til da for å ikke være ensom og for ikke bli en venneløs taper på konfirmasjonen. Det er mye press på ungdomsskolen og føler ikke de gamle vennene mine vil være meg pga popolaritet, noen tips?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

 

Jeg forstår at det er en ny og tøff situasjon for deg etter at du har begynt på ungdomsskolen og kommet i en ny klasse. Mange opplever det som en stor overgang å begynne på en ny skole med mange nye mennesker, der ikke alt er som før lenger. Jeg skjønner at du kan føle deg ensom når du opplever at den tidligere vennegjengen sklir ifra.

Det tar tid å forme nye vennskap, og kanskje enda lengre tid å få en bestevenn. Basert på det du skriver, virker det som du er flink til å ta initiativ. Det er en veldig god egenskap når det gjelder å få seg venner, og ikke noe du trenger å slutte med. 

Er det noen av de nye vennene dine du kunne tenkt deg å komme nærmere? Jeg forstår at du synes det er rart å invitere noen i konfirmasjonen som du ikke har vært venn med så lenge. Samtidig kan du spørre deg selv hvordan du ville reagert hvis noen inviterte deg til konfirmasjonen deres? For de fleste oppleves det som en hyggelig ting å bli invitert, og det kan kanskje være starten på et nærmere vennskap.

I tillegg vil jeg legge til at selv om du ikke har så mye kontakt med den gamle vennegjengen din fortiden, betyr ikke det at vennskapet deres er tapt for alltid. Mange finner sammen igjen etter perioder med lite kontakt.

I årene som kommer, både på ungdomsskolen og senere, vil du møte mange nye mennesker og få mange nye muligheter til å få venner. Derfor er det kanskje en god idé å tenke litt gjennom hva som er viktig for deg ved et vennskap. Det kan kanskje også gjøre det litt lettere å håndtere presset du skriver at du opplever på ungdomsskolen.

Hilsen

Kors på halsen i samarbeid med ung.no

På chat, mail & telefon (man-fre kl 14-22)
Korspahalsen.no - 800 333 21

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Vennskap, både verdifullt og sårbart

Venner spiller gitar i en park sammen (colourbox.com)

Hvordan skal man få en god venn, hva er en god venn og hvordan holde på en god venn? Vennskap er viktig, -og noen ganger litt vanskelig.

Les mer

Konfirmasjonsdagen nærmer seg, er du klar?

Gutt knyter slips (colourbox.com)

Det er mye å huske på før den store dagen. Hva skulle du egentlig gjøre under seremonien? Hva med talen? Skal du si noe, i så fall hva? Få gode tips til hvordan du skal komme deg gjennom dagen her!

Les mer

10 tips til å få nye venar

Jenter som prater (www.colourbox.com)

Dei fleste synes det er kjekt å få nye vener, men det er ikkje alltid like lett. Både på skulen og på fritida møter vi mange folk vi har lyst til å bli kjende med, utan at vi veit heilt korleis vi skal få det til.

Skrive av ungdomsjournalist Rakel.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Konfirmasjon
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om konfirmasjon