Kan mamma bestemme om jeg skal konfirmere meg i kirken eller humanistisk? Hopp til hovedinnholdet
menu Meny
search
Spørsmål og svar
search
Spørsmål og svar

Kan mamma bestemme om jeg skal konfirmere meg i kirken eller humanistisk?

account_circle

SPØRSMÅL

Hei! Jeg er ei jente med ganske mange og klare meninger. I det siste halvåret har mamma sagt at jeg må finne ut hvordan jeg skal konfirmere meg. Jeg har bestemt meg for humanetisk. Nå i helgen spurte hun hvordan jeg ville konfirmere meg, og jeg sa til henne borgelig. Men nå har hun begynt å mase om at allergien min kommer til å ødelegge konfirmasjonsbildene (har veldig kraftig pollenallergi), og at kristelig er billigere. Hun sier også at da kan jeg bare ha med noen få inn på selve seremnien. Hun legger deretter til at hvis jeg gjør det borgelig er det mindre aktiviteter i forberedelsene, og at jeg ikke vil kunne gifte meg i kirken som voksen. Jeg er rett og slett lei. Har jeg rett til å selv bestemme om jeg vil konfirmere meg kirkelig eller borgelig? Jeg er ikke en av de som konfirmerer meg bare fordi noen andre gjør det, eller for å få penger. Jeg vil konfirmere meg for å vise at jeg er meg selv, og at jeg er gammel nok til å ta mange avgjørelser på egen hånd. Til hvor stor grad har mamma lov til å bestemme over dette? ~9na
account_circle
AKTUELT NÅ

Kjønnsnormer - vi er alle forskjellige

I samfunnet vi lever i finnes det ulike forventninger om hva som er "guttete" og "jentete". Vi er alle forskjellige uavhengig av kjønn og det er kun du som har fasiten om deg selv.

Les mer

Gode råd om nettvett du bør følge

Her får du rådene du trenger for å være mest mulig trygg på nettet!

Les mer

Homofobi i skolegården

Har du opplevd å få slengt skjellsord som "homo" og "lesbe" etter deg på skolen? Du skal ikke måtte godta å bli mobbet uansett hvilken seksuell orientering du har.

Les mer