Hopp til hovedinnholdet

Må jeg konfirmere meg kristelig når jeg ikke tror på Jesus?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei. Alle vennene mine skal konfirmere seg kristelig, selvom de ikke tror på Jesus. Jeg har nevnt noen ganger at jeg kanskje ikke skal konfirmere meg kristelig. De reagerte rart og var overrasket. Mamma syns ikke jeg skal konfirmere meg hvis jeg ikke skal konfirmere meg kristelig. «Da kan du heller la være», sa hun. Velger alle kristelig fordi alle andre gjør det? Fordi det er tradisjon? Sist jeg sjekket skal man velge selv, men føles ikke helt sånn. Føler ikke at jeg har fått noe informasjon om konfirmasjon og sånt. Kanskje vi får det i starten av niende. Mange har i hvertfall bestemt seg allerede og jeg syns det er vanskelig. Jeg er døpt og liker jul og sånt. Jeg vil jo fortsatt feire jul, men føler den delen med bønn og sånt blir feil for meg. Vi går alltid i gudstjeneste med skolen i desember, og vi må alltid reise oss opp og si noe med at «Gud er min herre og sånt». Jeg bare skjønner ikke. Det er ikke noe for meg. Har du noen tips til steder jeg kan lese om dette?

SVAR

Besvart 26.06.2020 13:22:11
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Konfirmasjon - hva passer for deg?

Skal du konfirmere deg? Hva slags konfirmasjon skal du i så fall ha?

 

Les mer
attach_file

Kirkelig konfirmasjon

De fleste norske ungdommer som skal konfirmere seg velger kirkelig konfirmasjon. Kirkelig konfirmasjon er åpen for deg som tror, tviler eller bare vil vite mer.

 

Les mer
attach_file

Humanistisk konfirmasjon

Humanistisk konfirmasjon har blitt en vanlig måte å konfirmere seg på i Norge. Det er et tilbud til ungdom som ønsker et kurs i livssyn og etikk, og både kurs og seremoni gjennomføres på et humanistisk grunnlag.

 

Les mer
attach_file

Snakk med foreldrene dine om vanskelige ting

Gruer du deg til å snakke med foreldrene dine om vanskelige ting? Kanskje er du redd for hvordan de skal reagere?

 

Les mer
attach_file

Retten til religionsfrihet

Du har rett til å velge selv om du vil ha en religion eller ikke, hva du vil tro på, og hvordan du vil utøve religionen din.

 

Les mer
account_circle