Hopp til hovedinnholdet

Jente på 14 år som har blitt beskyldt for å ha stjålet en mobil.

Jente 14 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg er en jente på 14 år som har blitt beskyldt for å ha stjålet en mobil. Jeg kjenner personen som har stjålet den. Person og jeg har kranglet veldig mye. Etter at den mobilen ble stjålet så har personen byttet navn på et eller annet på den mobilen, så navnet mitt kom opp hos politiet. Jeg vet at personen gjorde dette mot meg fordi jeg ikke har vært så grei med henne. Men hun vil ikke stå frem for det hun har gjort. Så læreren min har tatt kontakt med barnevernet og foreldrene mine. Jeg har sagt at det ikke er meg flere ganger, men de tror ikke på meg! Hva skal jeg gjøre?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Det er ikke hyggelig å bli beskyldt for noe du ikke har gjort, og her må du prøve å forklare deg på en god og rolig måte hva du mener. Uansett er  det opplagt at dere to jentene trenger å snakke sammen.  

Når du skriver at «du ikke har vært grei med henne» så er det kanskje du som må ta initiativet til en samtale her? Du skriver også at dere har krangla mye, så hvis det er vanskelig for deg å ta kontakt på en ok måte, kan du få hjelp av konfliktrådet til å gjøre det.  For denne andre jenta vil det jo være viktig å vite om hvilke hensikter du har - om det er for å ordne opp i «mobilsaken» eller om du ønsker å oppføre deg annerledes i framtida.  

Hvis du tar kontakt med konfliktrådet, kan de kontakte den andre jenta og spørre om hun vil møte deg.  Siden dere er under 18 år vil foreldrene også få mulighet til å være med på møtet. Konfliktrådet i ditt fylket finner du på vår side www.konfliktraadet.no.

 

Hilsen Konfliktrådet i samarbeid med ung.no 

 

 

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Bruk Konfliktrådet

Hender (colourbox.com)

Konfliktrådet hjelper vanlige mennesker i en konfliktsituasjon, helt gratis. Meglere fra konfliktrådet hjelper deg å finne en løsning på alle typer konflikter - uten at det kommer på det ordinære rullebladet.

Les mer

Løs konflikten - unngå merknad på rullebladet

Overvåkingskamera inne på et shoppingsenter (colourbox.com)

Har du havna i en konflikt? Fortvil ikke! Les eksempler på hvordan meglere fra Konfliktrådet kan hjelpe deg med å finne en løsning på ulike konflikter - uten at det kommer på det ordinære rullebladet.

Les mer

Ikke så gode venner lenger?

Venninner (colourbox.com)

Har bestevennen din begynt på en ny skole? Eller har dere så forskjellige interesser at dere ikke lenger har noe å snakke om? Fortvil ikke. Du kan redde vennskapet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Konfliktløsning
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om konfliktløsning