Hopp til hovedinnholdet

eg prøvde crosseren til en venn også ble den ødelagt. må betale 5 tusen og har ikke penger

Gutt 15 år
 

Spørsmål

hei. jeg prøvde crosseren til en venn også ble den ødelagt. må betale 5 tusen og har ikke penger. mamma og pappa dreper meg hvis jeg sier det. hva gjør jeg?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Du er nok nødt til å fortelle om det som skjedde til foreldrene dine ? og få hjelpe til å ordne opp i dette. Du får forklare det på en rolig måte, og beklage at du var uforsiktig og at du selvsagt ikke gjorde dette med vilje. Kanskje er det sånn at crosseren er forsikret og at vennen din kan få igjen penger på forsikringen, og at det kun er en egenbetaling (det vil være en langt mindre sum) som må betales. Dette vil jo foreldrene hans vite. Kanskje kan du også få til en avtale om å betale litt om gangen?  

De voksne vil også kunne snakke om verdien av crosseren - ut i fra hvor gammel den er - og kanskje er det en annen sum enn 5000 kr. Hvis dere to venner (to familier) vil ha bistand fra en mekler i konfliktrådet så er det fullt mulig. Vi er vant til slike saker og har erfaring med hvordan det kan løses. Kontaktopplysninger til konfliktrådet i ditt fylket finner du nederst på vår nettside www.konfliktraadet.no. Det er viktig å få ordnet opp så raskt som mulig, så slipper du ha det hengende over deg - og dere kan fortsette med å være venner.  

Vis gjerne spørsmålet og svaret til foreldrene dine om det er vanskelig å ta det opp med dem uten å ha noe å vise til.

Hilsen Konfliktrådet i samarbeid med ung.no 

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Bruk Konfliktrådet

Hender (colourbox.com)

Konfliktrådet hjelper vanlige mennesker i en konfliktsituasjon, helt gratis. Meglere fra konfliktrådet hjelper deg å finne en løsning på alle typer konflikter - uten at det kommer på det ordinære rullebladet.

Les mer

Konflikter kan løses

Konfliktrådet

Han sier han skal banke skitten ut av meg. Hva skjer om butikken finner ut at jeg har stjålet? Sykla inn i en bil, og det ble merker. Ble trua, men saken ble anmeldt.

Mange får hjelp av konfliktrådene. Vi har samlet noen typiske spørsmål og svar her.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Konfliktløsning
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om konfliktløsning