Hopp til hovedinnholdet

Vekteren sa han så meg putte noe i lommen min. Ble lurt til å betale ham 1000 kr, for politiet ringte senere og sa jeg var tyverianmeldt.

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei, jeg er en jente på 20. For 3 måneder siden var jeg i et butikksentre og handlet. Etter jeg var ferdig med å handle satte jeg ut i en kafé og drakk kaffe. Plutselig kom 2 vekter til meg og sa at jeg skulle bli med dem. Jeg skjønner ingenting men forsto at jeg ble mistenkt å ha stjålet et eller annet. Vektene tok meg til et bakrom i sentret og begynte å ransake veska mi uten å ha fortalt hva det gjald. Jeg var så redd og mist fatning. Visst ikke hvordan jeg skulle forholde meg til slik.

Vektene fant 2 vareprøver av ansiktkrem som jeg fikk fra en vennienne min for lenge siden. Da sa vekten at han så at jeg har puttet noe i lommen min da jeg var inn i en butikk i sentret. Da husket jeg plutselig at jeg muligens har puttet hånda i lommen da jeg var i butikken. Men var det ulovlig? Så sa de at de skulle tilkalle politiet hvis jeg ikke innrømmet jeg har stjålet dem. Jeg var så redd. Jeg har aldri snakket med politiet. Hva om noen skulle se at jeg ble tatt med av politiet? Jeg følte meg maksimalt uheldig og ville bare få en slutt på det. Så innrømte jeg til vekten at jeg hadde stjålet dem og jeg gjerne betalte for dem. Så tok vektene imot 1000 kr fra meg og jeg fikk gå.

En måned senere, fikk jeg en telefon fra politiet at de sa at jeg ble anmeldt av butikksentret for tyverier. Da skjønte jeg at han vekten har lurt meg. Han tok imot pengene mine og snudde og anmeldt meg. Jeg forklarte til politiet hva som egentlig hadde skjedd og at jeg ikke hadde stjålet men innrømte skylden i en panikk. Politiet stolte selvfølgelig ikke på min forklaring og sa at han skulle sende saken min til en jurist for vurdering.

En måned senere fikk jeg et brev fra konfliktråd som ba meg samtykket at konflikten med butikksentret skulle løses hos dem. Jeg har skrevet under og ville gjerne møte dem i konfliktrådet og få en slutt på det hele. Men jeg skjønner at hvis motparten ikke samtykker denne løsningen, vil saken bli sent tilbake til politiet igjen. Mitt spørsmål er: hva vil det skje med meg da? Butikken vil sikkert kunne vise en videoopptak hvor det viser at jeg faktisk har puttet hånda i lommen min. Men jeg hadde ikke puttet noe fra butikken i lommen! Hvordan kunne politiet bevise at det jeg hadde puttet i lommen er noe jeg har stjålet fra butikken?

Jeg er veldig redd og bekymret. Vil politiet sende saken min inn i domstolen? Må jeg møte i retten? Jeg er redd for at nabo og kollega mine skal få se eller vite om det. Jeg klarer ikke å sove ordentlig. Hva bør jeg gjøre? Tusen takk for alle hjelp.

Jente20

SVAR

Besvart 04.12.2008 10:12:29
account_circle