Hopp til hovedinnholdet

Hvis purken skal ta telefonen din, (noe de gjorde med meg). Hvis du legger den i underbuksa di?

Gutt 14 år
 

Spørsmål

Hallo. Hvis purken skal ta telefonen din, (noe de gjorde med meg). Hvis du legger den i underbuksa di? Bare lurer...

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Hvis vilkårene for å ransake noen er oppfylt hjelper det ikke om du gjemmer mobilen i underbuksa. Politiet må gjøre jobben sin, og da er ikke mobilen din trygg i underbuksa di heller.

Hvis du mener politiet ikke hadde lov til å ransake deg så vil jeg anbefale deg å ta dette opp med foreldrene dine. Og så kan dere sammen vurdere om dere skal kontakte politiet og be dem forklare hvorfor de mente de hadde lov til å ransake deg, og eventuelt se om dere skal sende inn en klage på politiet hvis dere mener at de har brutt loven i dette tilfellet.

Hilsen juristen, Ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

- Nekter å gjøre som politiet ber meg om

Politibil (foto: ung.no)

Forrige helg var jeg på byen med noen kamerater. Vi skulle inn på på et utested, men jeg ble nektet av vakta. Både kameratene mine og jeg ble veldig irritert og så hentet vakta politiet. De sa jeg skulle forlate stedet. Vi ble stående å diskutere en stund og alle var ganske sure. Politiet sa jeg ikke fikk slippe inn, men jeg ble med de andre likevel. Så skrev politiet ned navnet mitt og sånt. Får jeg noen straff?

Les mer

Konflikter kan løses

Konfliktrådet

Han sier han skal banke skitten ut av meg. Hva skjer om butikken finner ut at jeg har stjålet? Sykla inn i en bil, og det ble merker. Ble trua, men saken ble anmelst

Mange får hjelp av konfliktrådene. Vi har samlet noen typiske spørsmål og svar her, husk at konfliktrådet kan være til god hjelp i en konflikt.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Konfliktløsning
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om konfliktløsning