Hopp til hovedinnholdet

Jeg lurer på om det er vanleg når foreldrene skillest at de sier dumme tin om hverandre til oss som er barn?

Jente 13 år
 

Spørsmål
Hei, jeg er en jente på 13 år og jeg lurer på om det er vanleg når foreldrene skillest at de sier dumme tin om hverandre til oss som er barn?

Ett annet spørsmål:
Jeg sliter med at jeg ofte får raseri anfall..
Jeg ser på dett som et stort problem. Jeg har flere ganger prøvd å gå vekk fra problema mine, men jeg får det ikke til:(

Raseriet går oftest ut på familie, og jeg vil ikke at vennene mine skal oppleve de. Det er bare et spørsmål om tid før det kan gå ut over de, fordi jeg har litt problemer med venninene mine også. Sosial læreren på skolen har startet med noen "jente møter". Der sitter vi åtte jenter (tre gjenger).
Jeg er med i to av "gjengene" og en vennine av meg er med alle tre. Men det ligger problem mellom de tre "gjengene". Dette sliter godt på meg.

Mamma og pappa skilte deg i sommer, og jeg har hatt litt problemer med å godta det. Om kveldene gråt jeg meg i søvne og jeg hadde problemer med å stole på noen.
Jeg drev å baksnakka en jente på skolen som egentleg er veldig grei. Men nå er vi beste venner, og jeg har sagt til hanne at jeg baksnakket henne. Hun synst art det var bra at jeg sa det til henne:D

Akkurat nå så har jeg bere 3 beste venner i jenter og 3 guter tror jeg. Men jeg har noen få venner i tilegg. Dette er vanskelig for meg. Jeg har nesten ikke vore med venner på ett år, før bestevennina mi spurte om eg ville komme til henne.

Jeg hater livet mitt og vil aller helst forsvinne fra alt.

Desperat etter svar.
Takk på for hand.
Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei!

Noen ganger kan livet være litt vanskelig.  Dette kan være ganske vanlig og "normalt" at man føler seg litt trist innimellom, og kanskje spesielt i den alderen du er nå.  Vanskelige opplevelser som at foreldrene har skilt lag, kan være faktorer som gjør ting verre, og man kan bli ganske trist og lei seg av det.  Jeg vet jo at det også kan være slik at hvis man har et ekstra følelsesmessig press på seg, så kan man for eksempel ha lavere toleranse og lettere bli sint.  Det kan også være slik at når man egentlig er ganske lei seg inni, så kan det komme ut som sinne....

Dessverre er det ofte slik at foreldre i en skilsmissefase kan være ganske sint på hverandre og si stygge ting om hverandre til barne.  -Jeg syns det er skikkelig uklokt av dem, og det er ganske belastende for barna.  -Du kan si til dem at du ikke vil høre på at de prater negativt om den andre.  -Det kan hjelpe å si ifra om det.

Jeg tenker at det nok kunne være fint for deg å få pratet litt mer med en fagperson om hvordan du har det og få litt hjelp til å gjøre noe med sinnet ditt.  Helsesøster eller sosiallærer, evt. fastlegen, kan nok hjelpe deg med å vise deg til rett sted for å få god hjelp.

-Og har man det litt komplisert, så kan jo det også være med å påvirke forhold til venner.

At det er litt konflikter mellom venner og vennegjenger, kan skje, og jeg syns det er bra at dere får hjelp av sosiallæreren til å prøve å løse opp i det.  -Konflikter er mulig å løse!

Fint at du har noen gode venner.  -Prøv å være litt med dem og ha det hyggelig!

Vennlig hilsen helsesøster


 
Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Konfliktløsning
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om konfliktløsning


Quiz: Hva vet du om fjellvett?

Hva er lurt å ha med på lange turer?