Hopp til hovedinnholdet

Samvær med foreldre

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei. Da jeg var 14 år skilte foreldrene mine seg. Nå etter 3 år med krangling hver uke har jeg fått lov til å kun bo til pappa. Jeg like ikke mamma og vi krangler hver dag vi er sammen. Men likevel vil hun være med meg. Kan jeg si at jeg ikke vil være med henne? Jeg vet at jeg kommer til å kutte kontakt med henne når jeg blir 18. Hun tvinger meg også med til kjæresten hver helg jeg er med henne. Kjæresten bor i en annen kommune og jeg synes det er veldig slitsomt å dra dit. Jeg er heller ikke noe glad i kjæresten. Kan jeg nekte å bli med til kjæresten? Kjæresten er veldig frekk med meg og jeg liker han ikke. Jeg lurer på hva slags rettigheter jeg har angående denne situasjonen. Jeg ble akkurat 17 og ønsker ikke å vente til jeg blir 18 med å bestemme over eget liv.

SVAR

Besvart 04.05.2019 09:45:48
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Hvordan snakke med foreldre som ikke forstår deg

Du har sikkert hatt følelsen av at foreldrene dine ikke forstår deg. Vi gir deg 10 tips om hvordan du kan snakke med vanskelige foreldre.

 

Les mer
attach_file

Du kan kontakte familievernet om du har problemer hjemme

Har du problemer i familien med krangling, rus, vold, overgrep eller fordi foreldrene dine ikke vil være sammen lenger? Da kan du få hjelp hos et familievernkontor.

 

Les mer
account_circle