Hopp til hovedinnholdet

Er det straffbart å sende bilde av meg til andre?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Min søster tar ofte bilde av meg selvom jeg ber henne om å ikke sende det/slutte å ta bilder av meg. Nå i kveld knipset hun et bilde av meg når jeg var på badet, jeg har blitt solbrent på ryggen og hun sendte dette til vennene sine for å være morsom, jeg ba henne tydelig om å ikke sende det, men hun brydde seg ikke. Jeg vet ikke hva jeg skal gjøre nå, vennene hennes har jo allerede fått bildet av meg, og jeg er ganske forbanna, jeg har lest litt om straffeloven, og lurer på om dette går under paragraf 45 c og/eller paragraf 390?

SVAR

Besvart 25.05.2019 12:08:28
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

- Legger ut bilder av andre uten lov

Har lagt ut noen bilder på Facebook fra en skoletur vi var på. En av de i klassen vil at jeg skal slette bildene av henne, men jeg skjønner ikke hvorfor. Bildene er ikke noe farlige og viser ikke fest eller noe sånt. Hun sier bare at hun ikke synes hun så noe fin ut. Det er jo mine bilder. Kan hun kreve at jeg skal fjerne dem? Hva skjer om jeg ikke gjør det?

 

Les mer
attach_file

Bildet mitt er delt - hva gjør jeg?

Hun spurte om jeg kunne sende nudes, og jeg tenkte det var en morsom greie. Men så fant jeg ut at hun hadde sendt bildene videre.

 

Les mer
account_circle