Hopp til hovedinnholdet

Ønsker å bo hos pappa men mamma nekter meg.

Jente 14 år
 

Spørsmål

Jeg er en jente på 14 år som kommer i fra Trondheim et sted. Mine foreldre har vært skilt en god del år nå. Jeg og min mor kommer ikke så godt overens, og har lenge ønsket å bo hos pappa. De bor på samme sted og er ikke så langt i fra hverandre. Jeg og mamma krangler omtrent hele tiden. Jeg sier at jeg heller vil bo til pappaen min, men hun sier jeg ikke får fordi hun bestemmer. Mamma vet godt at jeg har ingen problemer med å rømme fra henne, men akkurat nå har jeg ingen steder å dra. Mamma stopper meg til å dra til pappa, eller til noen av venninnene mine. Storesøsteren min har flyttet et godt stykke unna for å studere. Jeg vil ikke bo hjemme lengre, men får ikke flytte eller noe. Hva skal jeg gjøre?

 

Svar
HeiJeg vil foreslå for deg at du snakker med pappa om dette hvis du kan det. I utgangspunktet skal foreldre sammen være enige i hvor barna skal bo og i hva slags samvær det skal være med den barna ikke bor hos.

 

Du har også mye du skulle ha sagt, du har en rett til å bli hørt. Fra man er 12 år skal det legges stor vekt på hva barn mener, og det er slik at foreldre skal gi barna stadig større medbestemmelsesrett med alderen og fram til det er 18 år.

 

Hvis du snakker med pappa så kan kanskje han bestille en time på et familievernkontor i nærheten av der dere bor. Der kan mamma og pappa møtes sammen eller hver for seg og du har også en rett til å få snakke med en som jobber der. På familievernkontoret hjelper man familier som har det vanskelig. Kanskje du og mamma også kunne snakke med noen der sammen om kranglingen deres og hva som kan gjøres for at den skal bli mindre.

 

Med vennlig hilsen

familieterapeuten

 

 

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Konfliktløsning
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om konfliktløsning