Hopp til hovedinnholdet

Jeg er veldig redd for Korona og at jeg skal oppleve at noen dør.

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei! Jeg er veldig redd for Corona, og livredd for at jeg og noen i familien min skal dø. Er så redd at jeg er overbevist om at det skjer med noen eller alle av oss. Noen av dem er over 60, men de er ellers friske. Når det blir stor epidemi i Norge, betyr det at alle kommer til å få det, eller kan man slippe unna? Er det stor eller liten sjans for å bli smittet eller smitte noen i en kommune uten påvist smitte? Jeg bor hos foreldrene mine, vi har vært litt forskjellige steder innenfor i kommunen, hun jobber på barneskole og han i omsorgsbolig, og jeg har vært på butikken og gått tur og sånt og besøkt noen før det ble anbefalinger om å være hjemme, så vi sitter bare hjemme nå, jeg er så redd vi skal smitte hverandre på grunn av dette. Kommunen min har ingen påviste smittede enda, jeg håper det fortsetter sånn. Snakket med en synsk dame en gang, hun sa jeg skulle oppleve sorg, derfor er jeg så tedd for dødsfall nå, så jeg sliter veldig. Er sikkert ikke noe å tro på, men er så redd.

SVAR

Besvart 16.03.2020 15:10:40
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Oversikt over gode hjelpetjenester

Her finner du oversikt over gode hjelpetjenester for deg som har det litt vanskelig for tiden, eller deg som har spørsmål om alt fra problemer hjemme, alkohol, kropp og helse, til verneplikt og førerkort.

 

Les mer
attach_file

Til deg som er urolig og redd i disse koronatider

Det er ikke rart at du er urolig i disse dager. Nyhetene har store oppslag om sykdom og dødsfall og myndighetene har innført sterke tiltak for å stoppe spredning av viruset, som forandrer hverdagen til oss alle. Denne artikkelen gir deg råd om hvordan du kan takle uroen.

 

Les mer
attach_file

Hvordan mestre bekymringstanker?

Er du en som bekymrer deg mye og som synes det er vanskelig å slutte og bekymre seg? Du har gjerne bekymret deg for hvordan det skal gå på eksamen, hvordan du skal klare å betale husleie og samtidig ha nok penger til mat eller om du i det hele tatt vil komme i jobb etter utdanning? Det å bekymre seg er naturlig, men kan bli slitsomt hvis bekymringstankene tar overhånd. Her er noen råd på hvordan du lettere kan kontrollere bekymring.

 

Les mer
attach_file

Snakk med foreldrene dine om vanskelige ting

Gruer du deg til å snakke med foreldrene dine om vanskelige ting? Kanskje er du redd for hvordan de skal reagere?

 

Les mer
account_circle