Hopp til hovedinnholdet

Mormor, 82 og bor på sykehjem med Korona. En vaksine. Redd hun skal dø.

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei. Jeg vet ikke hvorfor jeg skriver men jeg har ingen å snakke med om dette :( jeg er redd for min mormor på 82 år som har diabetes type 1 i tillegg til nyreproblemer og dårlig blodsukkerkontroll :( er nå redd for at hun skal dø på sykehjemmet hun er på, de har nemlig fått korona inn der og flere er smittet :( Hun har allerede fått en dose med vaksine, men det hjelper jo ikke før hun har fått begge dosene? jeg lurer på hva som skjer når man har fått begge dosene?Blir man ikke smittet eller syk i det hele tatt da eller kan man fortsatt bli syk og dø selv om man har fått vaksine? :( er så lei meg og tenker bare på dette hele tiden :( jeg ville hatt hun hjemme hos meg og mamma men det går ikke:(vi får ikke lov å besøke henne nå heller siden ingen pårørende får komme dit:( jeg er redd jeg også kan bære på smitte og kan smitte hun når vi forhåpentligvis får kommet på besøk igjen:( men jeg får jo ikke vaksine for er ikke i prioritert kø:( jeg vil ha vaksinen for å ikke smitte andre :/

SVAR

Besvart 28.01.2021 11:56:11
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

 

Les mer
attach_file

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Hvis du har det vanskelig, får du ofte råd om å snakke med noen. Men hvorfor hjelper det egentlig, og hvordan kan du komme i gang?

 

Les mer
attach_file

Påvirker koronasmitten hvordan du har det psykisk?

Det kan slite på oss mentalt når en annerledes situasjon varer lenge, slik som med koronasituasjonen. Har du psykiske vansker fra før, kan det blir vanskeligere å håndtere. Da bør du prate med noen.

 

Les mer
attach_file

Disse korona-rådene gjelder

Selv om vi er ganske lei nå, er viktig at alle fortsatt følger rådene fra helsemyndighetene. Følg med på nye beskjeder som blir gitt om reglene for landet og for ditt nærområde. Alle over 16 år oppfordres til å laste ned appen Smittestopp.

 

Les mer
account_circle