Hopp til hovedinnholdet

Kan politiet stanse festen?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei jeg var på en hjemme alene fest på nyttårsaften hvor politiet dukket opp. Festen besto av mange mindreårige som drakk alkohol. Da politiet kom på døra gikk de fortsatt inn selv om hun som bodde der ikke ga dem tillatelse til dette. Da vi forhørte oss med politiet om de hadde tillatelse til dette, ble de hissige og truet oss med å ta oss med til politiet-stasjonen fordi de påsto at vi betvilte om de gjorde jobben deres. Inne i huset forgikk det ingen straffbare handlinger. Hvorfor ba de oss da om å forlate eiendommen pga. vi drakk alkohol som i følge alkoholloven §1-5 hvor det ikke står noe om at det er ulovlig å drikke alkohol når man er under 18 år så lenge man har fått tak i det selv? Vi ble da beordret om å dra fra huset selv om huseier fortsatt ville ha oss der. Det jeg lurer på da er om Politiet har tillatelse til å komme inn i huset uten huseiers tillatelse. Og hvis de da ikke har tillatelse til dette, hvilken paragraf kan vi vise til om dette skulle skje igjen? Takk på forhånd! MVH SS og AE

SVAR

Besvart 12.01.2014 21:12:10
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

- Har fest der mindreårige drikker alkohol

Jeg er myndig og skal ha en privatfest. En del av de som skal på festen er mindreårige. De kommer sikkert til å drikke de også. Er jeg da ansvarlig for dem? Kan jeg få straff hvis de drikker siden det er min fest?

 

Les mer
attach_file

- Drikker alkohol uten å være 18 år

Jeg drikker ofte på fest og sånt, men er jo ikke over 18. Kan jeg få noen straff for det egentlig? Hva skjer hvis politiet ser meg?

 

Les mer
account_circle