Hopp til hovedinnholdet

Ble tatt for nasking da jeg var 13. Kan jeg reise til USA?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Nasking Jeg var tretten år når jeg nasket for cirka 1500kr og ble tatt. Jeg vet at jeg ble registrert, men er det andre konsekvenser, kommer jeg inn i USA? Moren min var der når jeg ble tatt så jeg slapp å måtte bli kjørt til barnevernet, men er utrolig redd for konsekvenser jeg ikke vet om. Politiet har ringt moren min senere og spurt om jeg trengte å snakke med barnevernet eller noe sånt, men hun sa heldigvis nei, blir jeg /foreldrene mine kontaktet igjen? Jeg har stjålet en del før, men har ikke blitt tatt for det, kan det være at de fanger meg opp på kameraer og senere bli kalt inn igjen? Hun vakten som registrerte meg sa at hun hvis jeg ikke gjorde noe kriminelt senere, så trodde hun at jeg kom inn i USA, hva er sant? Jeg har sluttet helt med nasking og blir alltid nervøs når jeg er i en butikk jeg har stjålet i, og hver gang jeg går forbi en alarm i døråpningen i butikker, føler jeg at det kommer til å begynne å ule… Dette skjedde 3.august 2013. På forhånd, takk :)

SVAR

Besvart 13.01.2014 09:49:48
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Den kriminelle lavalder

Den kriminelle lavalder i Norge er 15 år. Det betyr at personer under 15 år ikke kan straffes av politiet og domstolene.

 

Les mer
attach_file

Hva kommer på rullebladet (politiattesten)?

Det er ikke meningen at et lite feilskjær skal følge deg livet ut, og derfor finnes det strenge regler for hvilke opplysninger politiet kan gi om deg til andre.

 

Les mer
attach_file

- Har noe på rullebladet - kan jeg reise til USA?

Jeg ble tatt for nasking for noen år siden. Har tenkt å studere i USA etter videregående, og lurer på om det at jeg har noe på rullebladet får noe å si. Har hørt at det er vanskelig å få reise til USA med noe på rullebladet. Utenlandsstudier er noe jeg har drømt om bestandig, og USA er favorittlandet. Blir så lei meg hvis den tabben jeg gjorde en gang for lenge siden skal ødelegge planene mine.

 

Les mer
account_circle