Hopp til hovedinnholdet

Kan politiet ransake meg mot min vilje?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei, jeg lurer på hva jeg kan gjøre når politiet bryter loven. den 2 desember var jeg ute med noen venner og røyket hasj. ble så stoppet av politiet. nektet ransakning, men dette gjorde de mot vår vilje. når de fant 0,3 gram hasj på meg, slang de meg i håndjern, og kastet også mine to venner i håndjern som de enda ikke viste navnet på engang.. så ble vi kjørt rett på cella, og slapp ut 4 timer senere. da møtte vi våres foreldre i døra, som fortalte at de hadde vært på ransakning hjemme hos oss alle 3. Jeg spurte også om ransakelsesordre, men den bare vrir de seg unna og sier "det tar vi ikke nå" dette er nå 4 mnd siden. så det er jo ganske klart at de ikke har denne ransakelsesordren. I ettertid så spurte jeg også hvorfor de stoppet oss og var så sikre på at vi hadde røyket, deet er jo litt krenkende. og da sa han at han fikk en tlf fra en skole om at vi sto der og røyket.. noe som er en løgn, i og med at jeg løy til politimannen om hvor vi hadde vært i avhøret. og vi ikke der..

SVAR

Besvart 22.03.2014 21:38:14
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Hva kommer på rullebladet (politiattesten)?

Det er ikke meningen at et lite feilskjær skal følge deg livet ut, og derfor finnes det strenge regler for hvilke opplysninger politiet kan gi om deg til andre.

 

Les mer
attach_file

Cannabis – hva er hasj og marihuana?

Cannabis er det mest brukte illegale stoffet i Norge. Cannabis er samlebetegnelse på hasj, marihuana og cannabisolje.

 

Les mer
attach_file

- Går med hasj og andre narkotiske stoffer på meg

Jeg får noen ganger litt hasj av en kompis som takk for at jeg hjelper ham med forskjellige greier. Jeg har jo ikke kjøpt stoffet, og hvis jeg ikke bruker det selv engang: Er det ulovlig å bare gå rundt med det i lomma?

 

Les mer
attach_file

- Bruker hasj

Hva er straffen for å bli tatt i å røyke hasj? Har kjøpt og vil røyke bare en sneip cannabis, hva skjer, hvis det er første gangen? Får man bot, eller gjelder dette kun for besittelse? Er det en eller annen ekstra dom for å røyke det?

 

Les mer
account_circle