Hopp til hovedinnholdet

Kjøp og bruk av hasj, kan det hindre meg i å reise til USA?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Jeg er i 20årene men håper det allikevel er greit at jeg spør. Skulle hatt noen svar fra en jurist men tørr ikke kontakte en uten å være annonym. Det som er saken er at jeg ble tatt for å ha kjøpt og røkt hasj da jeg var 17. Det som skjedde da var at jeg fikk en bot som jeg betalte og ble fortalt at jeg fikk en prikk på rullebladet som ville vare i 5 år og så forsvinne om jeg ikke gjorde noe annet ulovelig. Måtte etter dette vitne i en rettsak for å ha kjøpt hjembrent, men fikk ikke noe bot. Dette er over 5 år siden og jeg har vært i Dubai og Singapore etter dette, samt andre land i europa og asia. Men var fryktelig nervøs for om jeg slapp inn i Dubai og er nå på tur å dra til usa. Har ESTA men kan jeg allikevel bli stoppet pga dette? Er dette borte fra rullebladet mitt eller kan det fortsatt spores? Kan man se i passet mitt at jeg har eller har hatt en prikk? Kan jeg selv på noe vis søke meg opp og se hva som står om meg? Fikk egentlig utsatt oppkjøring for dette men det ordnet seg

SVAR

Besvart 28.04.2015 14:47:32
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Hva kommer på rullebladet (politiattesten)?

Det er ikke meningen at et lite feilskjær skal følge deg livet ut, og derfor finnes det strenge regler for hvilke opplysninger politiet kan gi om deg til andre.

 

Les mer
attach_file

- Bruker hasj

Hva er straffen for å bli tatt i å røyke hasj? Har kjøpt og vil røyke bare en sneip cannabis, hva skjer, hvis det er første gangen? Får man bot, eller gjelder dette kun for besittelse? Er det en eller annen ekstra dom for å røyke det?

 

Les mer
attach_file

- Har noe på rullebladet - kan jeg reise til USA?

Jeg ble tatt for nasking for noen år siden. Har tenkt å studere i USA etter videregående, og lurer på om det at jeg har noe på rullebladet får noe å si. Har hørt at det er vanskelig å få reise til USA med noe på rullebladet. Utenlandsstudier er noe jeg har drømt om bestandig, og USA er favorittlandet. Blir så lei meg hvis den tabben jeg gjorde en gang for lenge siden skal ødelegge planene mine.

 

Les mer
account_circle