Hopp til hovedinnholdet

Stod utenfor butikken, mens noen venner nasket. Er jeg medskyldig?

Gutt 14 år
 

Spørsmål

Hei, idag på skolen i friminuttet dro jeg og to andre venner på butikken fordi jeg skulle kjøpe meg noe. På butikken hadde jeg ikke råd til det jeg ville ha så da skulle vi dra igjen. På vegen ut møtte vi en på skolen som sa at han skulle stjele godteri og lurte på om vi skulle bli med. En av vennene mine ble med han, mens jeg og den andre vennen min sto igjen i butikken og ventet på dem. Når de hadde tatt det spurte jeg om de klarte det og de nikket, vi bare latet som ingenting og gikk ut etter dem. Senere på skoledagen kommer sosiallæreren for å snakke med oss, han hadde nettopp vært på butikken og sett alt på video. De som jobbet i butikken trodde vi holdt vakt for de andre, men det gjorde vi ikke. Og nå lurer jeg på om jeg og den andre vennen min er medskyldige.(butikkmannen valgte å ikke anmelde det)

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Nei, du er ikke medskyldig dersom du ikke "holdt vakt for dem". Siden butikken ikke har anmeldt dere, har du uansett ingenting å bekymre deg for.


Hilsen juristen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

- Stjeler i butikken

Stjeler i butikk (colourbox.com)

Jeg er ofte innom senteret på vei hjem fra skolen, og putter noen ganger snop og sminke i lomma før jeg går ut igjen. Jeg har ikke blitt oppdaget ennå, men vet at andre er blitt tatt. Hva blir straffen for sånne småting?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Kriminalitet
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om kriminalitet