Hopp til hovedinnholdet

gutt på 16, som drømmer om å bli politi

Gutt 16 år
 

Spørsmål

Hei, jeg er en gutt på 16, som drømmer om å bli politi. Hva er den letteste måten å bli det for meg? Jeg går på feil linje på Videregående skole, Service og samferdsel. Men lurer på hva som blir det letteste å gjøre for meg videre. Jeg vet at du må ha generell studie kompetanse å det får man ikke på Service og samferdsel.. Takk på forhånd!

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

For å bli politi må du ha generell studiekompetanse fra videregående skole. Det betyr at du bør velge linjen som heter Studiespesialisering, linjen som heter Idrettsfag eller linjen som heter Musikk, dans og drama. Når du er ferdig på videregående skole kan du søke Politihøgskolen.

For å kunne søke Politihøgskolen må visse formelle krav være oppfylt. Se hva som kreves HER. Les også artikkelen om studiekompetanse under. Om du lurer på hvilke muligheter du har til å bytte linje, vil jeg anbefale deg å snakke med veileder på skolen din.


En stund etter at man har søkt så blir man innkalt til en fysisk test. Hvis man består den fysiske testen så får man også stille til et intervju med en opptakskomité.

Utdanningen på Politihøgskolen er 3 årig. Man går på skole det første året, deretter er man et år i praksis. Det siste året går man på skole igjen. Etter dette er man ferdig utdannet, og kan søke jobb i politiet :)

Les mer om hvordan utdanningen er lagt opp og hvordan det er å jobbe i politiet på utdanning.no.

Håper dette var til litt hjelp, og lykke til!


Vennlig hilsen ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Politiutdanning - dette kreves av deg

Oiliti (colourbox.com)

Vil du jobbe med etterforskning? Trives du med mennesker og vil bidra til at samfunnet føles trygt? Da er kanskje Politihøgskolen noe for deg.

Les mer

Hva er generell studiekompetanse?

Generell studiekompetanse

Har du planer om å studere ved høgskole eller universitet? Generell studiekompetanse er din inngangsbillett til høyere utdanning.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Politi
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om politi