Hopp til hovedinnholdet

Da jeg var 19 skrapet jeg bankkortet mitt så det det gikk fra 94 til 91. Jeg ble tatt og fikk påtaleunnlatelse. Hva betyr dette? 

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Da jeg var 19 skrapet jeg bankkortet mitt så det det gikk fra 94 til 91. Jeg ble tatt og fikk påtaleunnlatelse. "Samlet vurdering besluttet å unnlate påtale i medhold av straffeprosessloven pf. 69 første ledd. - straffeloven pf.182 første ledd første straffalternativ. For rettstridig hensikt å ha benyttet som ekte eller uforfalsket et ettergjort eller forfalsket dokument. - det er ikke satt særlige vilkår får påtaleunnlatelsen" Vil det si at det forsvinner etter to år? Eller har jeg på utvidet rulleblad for alltid? Og blir det vanskeligere for meg å komme inn til USA? Håper på svar! Hilsen en som var ung og dum

SVAR

Besvart 22.02.2016 21:38:00
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Når blir saker på rullebladet fjernet?

Har du fått en anmerkning på rullebladet og er redd for at det skal følge deg resten av livet?

 

Les mer
attach_file

- Har noe på rullebladet - kan jeg reise til USA?

Jeg ble tatt for nasking for noen år siden. Har tenkt å studere i USA etter videregående, og lurer på om det at jeg har noe på rullebladet får noe å si. Har hørt at det er vanskelig å få reise til USA med noe på rullebladet. Utenlandsstudier er noe jeg har drømt om bestandig, og USA er favorittlandet. Blir så lei meg hvis den tabben jeg gjorde en gang for lenge siden skal ødelegge planene mine.

 

Les mer
attach_file

Hva kommer på rullebladet (politiattesten)?

Det er ikke meningen at et lite feilskjær skal følge deg livet ut, og derfor finnes det strenge regler for hvilke opplysninger politiet kan gi om deg til andre.

 

Les mer
account_circle