Hopp til hovedinnholdet

Hvordan kan jeg støtte kjæresten min?

Jente 18 år
 

Spørsmål

Hei, jeg vet ikke hva jeg skal si eller gjøre. Min kjæreste har blitt anmeldt for voldtekt på en mindreåring (hendelsen skal ha skjedd for ca 3 år siden, da jeg ikke visste hvem han var og han hadde en annen kjæreste.) Han har fått straffen sin og han må sitte inne i 1 år, jeg vet ikke hva jeg skal si eller gjøre for å visse at jeg støtter han!? Jeg vil virkelig ikke miste han, hva kan jeg gjøre for å visse støtte og hva kan jeg gjøre når han sitter inne?! HJELP, mvh redd jente :(

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei jente, 18 år.

Takk for at du skriver til oss.
Jeg forstår, ut fra det du forteller at du er i en krevende situasjon.

Når man gjør noe som er straffbart så kan man få fengselsstraff, slik som kjæresten din nå får. Det å voldta noen er alvorlig, og det er viktig at de som voldtar noen får straff. Etter endt soning er saken over fra samfunnets side, men det kan være tøft å komme ut i samfunnet etter en fengselsstraff. Det kan også være utfordrende å være kjæresten til en som sitter i fengsel, og kan hende kan det være lurt av deg å snakke med noen om den situasjonen du er i. Helsesøster kan være en du kan snakke med.

Du sier at du vil støtte kjæresten din, og det er jo flott. Det kan du vise ved å fortelle ham at du støtter ham og at du bryr deg, og ved å besøke ham når han sitter inne. I tillegg kan du også holde kontakt med ham på annen måte i det året han skal være i fengsel.

Du sier at du er redd for å miste ham, og i et forhold har man ingen garanti for at forhold skal vare. 

Begge parter må jobbe for å få et forhold til å fungere. Jeg håper derfor at kjæresten din er like opptatt av deg som du er av han.

Kjæresten din er heldig som har deg.

Lykke til! 

Vennlig hilsen helsesøster

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Kriminalitet
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om kriminalitet