Hopp til hovedinnholdet

Tyveri og politiattest

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei, Jente på 16 år. Jeg har veldig nylig blitt tatt for tyveri av småting fra en butikk grunnet at jeg rett og slett ikke hadde nok penger til alt og var dum nok til å gjøre det. Jeg vet det er utrolig dumt av meg og jeg angrer på det jeg har gjort. Jeg spurte vekteren om hva konsekvensene vil bli og han svarte at jeg må ta en prat med politiet og at det kan bli bøter. Kan du klare å spesifisere dette? Hva slags bøter? Hva skjer med rullebladet mitt? Blir det prikk? Siden jeg er kun er 16, hvor mye vil det ha å si fremover med tanke på jobbsøknader osv? Noe annet negativt som jeg burde tenke over? Mvh hilsen en jente som anbefaler på det sterkeste å ikke risikere å bli tatt for noe så lite

SVAR

Besvart 30.04.2017 14:28:25
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

- Stjeler i butikken

Jeg er ofte innom senteret på vei hjem fra skolen, og putter noen ganger snop og sminke i lomma før jeg går ut igjen. Jeg har ikke blitt oppdaget ennå, men vet at andre er blitt tatt. Hva blir straffen for sånne småting?

 

Les mer
attach_file

Hva kommer på rullebladet (politiattesten)?

Det er ikke meningen at et lite feilskjær skal følge deg livet ut, og derfor finnes det strenge regler for hvilke opplysninger politiet kan gi om deg til andre.

 

Les mer
attach_file

Yrker og utdanninger som krever politiattest

Mange formål krever at du legger frem politiattesten din (rullebladet ditt). Her har vi samlet noen, og hvilken type attest du må legge frem for de ulike.

 

Les mer
account_circle