Hopp til hovedinnholdet

Lagt ut bilde uten samtykke.

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

(Bruker falske navn) Jeg har lagt ut et bilde av Sofie når hun gir blowjob til en gutt på instagram. Denne instagram brukeren er privat, og har veldig få følgere. (Bare bekjente) Dette er et par uker siden, og jeg har slettet bildet; men Sofie har tatt screenshot av at jeg har lagt det ut, og har politianmmeldt meg. Nå har jeg skiftet bilde og navn på brukeren, så hun har ikke egentlig bevis på at jeg har noensinne lagt det ut. Jeg lurer på om jeg får noen ekstra straff hvis jeg nekter skyldighet, og at de senere finner ut at jeg faktisk har gjort det. (I tilfelle noen vitner) Spørsmålene mine: Får jeg ekstra straff for å nekte skyldighet? Kan jeg bli dømt skyldig basert på vitner? Vet at det finnes en lov som sier: "uskyldig helt til bevist det motsatte"

SVAR

Besvart 31.05.2017 10:31:09
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Kan man legge ut bilder av andre som man selv har tatt?

Hvor går grensen for hvilke bilder man kan legge ut av andre? Er det nok at man har fotografert bildet selv? Her er noen gode råd.

 

Les mer
attach_file

- Legger ut bilder av andre uten lov

Har lagt ut noen bilder på Facebook fra en skoletur vi var på. En av de i klassen vil at jeg skal slette bildene av henne, men jeg skjønner ikke hvorfor. Bildene er ikke noe farlige og viser ikke fest eller noe sånt. Hun sier bare at hun ikke synes hun så noe fin ut. Det er jo mine bilder. Kan hun kreve at jeg skal fjerne dem? Hva skjer om jeg ikke gjør det?

 

Les mer
account_circle