Hopp til hovedinnholdet

Klatrer på bygg og kraner, kan jeg straffes?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Du har sikkert hørt om folk som sniker seg inn i byggeområder osv, og klatrer opp i kranene. Jeg er en av dem, og dette er det jeg elsker å gjøre. Jeg har blitt tatt to ganger, en gang av politiet og en gang av Securitas. Jeg filmer at jeg klatrer kraner, og legger det ut på youtube. Jeg vet at det er ulovlig, men jeg er redd for å bli tatt igjen. Jeg var veldig deprimert før, men da jeg begynte med dette for et år siden har jeg ikke vært deprimert. Jeg fant "meg selv" og hadde endelig noe å gjøre. Utsikten fra de høyeste bygninger og kraner er ubeskrivelige. Jeg lager minner hele tiden med disse videoene. Jeg bare lurer på om JEG, som 14 åring kan bli straffet av dette? Jeg vet jeg er under den kriminelle lavalder, men læreren min sier at man kan bli straffet om man er under det også. Er det en måte å bli straffet på da man er under 15 år? Jeg nekter å gå opp denne hobbyen, og vil ikke la politiet stoppe meg. Tar de meg, går jeg uansett bare rett til dem, jeg stikker ikke av.

SVAR

Besvart 26.02.2018 11:46:06
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Helsestasjon for ungdom

Helsestasjon for ungdom er et gratis tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

 

Les mer
attach_file

Den kriminelle lavalder

Den kriminelle lavalder i Norge er 15 år. Det betyr at personer under 15 år ikke kan straffes av politiet og domstolene.

 

Les mer
account_circle