Hopp til hovedinnholdet

Kan bedrifter selv sjekke politiattest 

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei, Jeg har tidligere blitt straffedømt for bedrageri etter at jeg fylte 18 år, og det står på min vandelsattest. Jeg vet at det er en del jobber jeg ikke kan få nå siden arbeidsgiveren kan kreve politiattest fra meg, og jeg kommer ikke til å søke på de yrkene. Det jeg er bekymret for, er at jeg kan søke på en jobb der arbeidsgiveren ikke krever min politiattest, men kan sjekke politiattesten min SELV. Spørsmål; 1) Hvilke bedrifter kan SELV innhente opplysninger om søkerens politiattest uten å kreve det av søkeren? 2) Hva kan jeg, som er straffedømt tidligere, gjøre for å unngå bedrifter som ikke krever politattest av meg, men kan sjekke attesten selv uten min tillatelse ? På forhånd takk !

SVAR

Besvart 06.03.2018 21:32:24
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Hva kommer på rullebladet (politiattesten)?

Det er ikke meningen at et lite feilskjær skal følge deg livet ut, og derfor finnes det strenge regler for hvilke opplysninger politiet kan gi om deg til andre.

 

Les mer
attach_file

Yrker og utdanninger som krever politiattest

Mange formål krever at du legger frem politiattesten din (rullebladet ditt). Her har vi samlet noen, og hvilken type attest du må legge frem for de ulike.

 

Les mer
attach_file

Når blir saker på rullebladet fjernet?

Har du fått en anmerkning på rullebladet og er redd for at det skal følge deg resten av livet?

 

Les mer
account_circle