Hopp til hovedinnholdet

Straff for oppbevaring av cannabis.

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei Jeg ble i fjor høst tatt for å ha kjørt bil under påvirkning av THC. Det ble påvist at jeg hadde 0.006 mikromol per liter blod eller hva de nå enn måler det etter. I tillegg til dette ble jeg tatt for å ha røyket selve cannabisen. Jeg var sammen med tre andre, hvor to av de to fikk saken henlagt mens den siste ble tiltalt for oppbevaring, ikke besittelse, av den gjenværende cannabisen (5.3g). Dette til tross at alle innrømte å dele på cannabisen. Nå som politiet åpenbart behandler folk ulikt, 1) er det mulighet for at også jeg blir tiltalt for oppbevaring i tillegg til både å ha kjørt under beruset tilstand, og å ha røyket cannabis? 2) Hvis ja, hva blir så konsekvensene? 3) De to som fikk saken henlagt er begge innstilt på å ta sin del av straffen når det gjelder "oppbevaringen", blir ikke straffen lavere dersom cannabisen deles på fire og ikke to?

SVAR

Besvart 28.05.2018 18:34:15
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Ung.no – kvalitetssikret informasjon til ungdom

Ung.no er det offentliges informasjonskanal for ungdom. Her får du svar på det du lurer på. Nettstedet er drevet av Barne-, ungdoms- og familiedirektoratet (Bufdir).

 

Les mer
attach_file

Cannabis – hva er hasj og marihuana?

Cannabis er det mest brukte illegale stoffet i Norge. Cannabis er samlebetegnelse på hasj, marihuana og cannabisolje.

 

Les mer
attach_file

Syntetisk cannabis

Syntetiske cannabinoidar (spice) er ei stor gruppe relativt nye rusmidlar. Dei gir ein rus som liknar cannabisrus, men effekten er sterkare. Dei kan medføre alvorlege og livstruande tilstandar som krev rask legehjelp.

 

Les mer
account_circle