Hopp til hovedinnholdet

Fikk påtaleunnlatelse - Kommer det på rullebladet?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

hei! jeg stjal for 722 kr , jeg ble anmeld for det og vare på en bekymringssamtale med politi for 2 uker siden , og i dag fikk jeg en "påtaleunnlatelse" ,fikk prøvetid på 12 månder (1 år ) og fikk ingen bot for det , før jeg dro så spurte jeg om denne hendlsen kommer å være registert og om den skal være på rulleblandet mitt og politiet sa til meg :"nei det skal ikke det,bare ikke gjøre noe kriminelt eller noe forbut i 12 månder ,om du gjøre det så kommer du å få mye høyre staff for dette ,men om du ikke gjøre det så kommer det ikke å være i registert eller ikke rullebladet ditt de kommer å være borte " men jeg har lest på nett at de kommer å stå på registert .Men en venn av meg sa at de forskjellbandler folk litt fordi h*n stjal og ble tatt ,ble anmeld, fikk prøvetid på et/to år og fikk bot og store søs sa at jeg MÅ stole hva politiet sa til meg dere istede for å lese på nett.men poltiet sa noe om forenklet forelegg når jeg var på møtte men.Men stemmer de hva vennen minsa?hvaskjervider

SVAR

Besvart 21.06.2018 07:42:41
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Hva kommer på rullebladet (politiattesten)?

Det er ikke meningen at et lite feilskjær skal følge deg livet ut, og derfor finnes det strenge regler for hvilke opplysninger politiet kan gi om deg til andre.

 

Les mer
attach_file

- Stjeler i butikken

Jeg er ofte innom senteret på vei hjem fra skolen, og putter noen ganger snop og sminke i lomma før jeg går ut igjen. Jeg har ikke blitt oppdaget ennå, men vet at andre er blitt tatt. Hva blir straffen for sånne småting?

 

Les mer
account_circle