Hopp til hovedinnholdet

Jeg har stjålet og det var kamera der.

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei før så pleide jeg å stjele å så sluttet jeg og så startet jeg igjen jeg har stjålet mange ganger fåran et kamera og nå har jeg sluttet men jeg lurer på om jeg vil bli ferska. Eller hva som kjer med video

Besvart 16.09.2018 21:49
 

Svar
Hei

Så fint at du skriver til oss!

Akkurat hva som kommer til å skje er vanskelig for meg å svare på. Det kommer vel an på hva butikkeier gjør med overvåkningsvideoene og om de velger å ta dette videre og eventuelt anmelde. Siden du er så ung vil jeg tro at det er foreldrene dine som blir kontaktet dersom noe skjer i saken. Dersom du blir anmeldt kan det henne du og foreldrene dine må inn til avhør hos politiet. 

Jeg er glad for å høre at du har sluttet å stjele, det er lurt! Det er ikke verdt det. Dersom du synes det er vanskelig å slutte kan du snakke med noen om dette. Du kan snakke med helsesøster på din skole eller med noen på helsestasjon for ungdom. Det er bare fint å få litt hjelp dersom det viser seg at det er vanskelig eller tøft.

Lykke til!

Vennlig hilsen Helsesøster, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

- Stjeler i butikken

Stjeler i butikk (colourbox.com)

Jeg er ofte innom senteret på vei hjem fra skolen, og putter noen ganger snop og sminke i lomma før jeg går ut igjen. Jeg har ikke blitt oppdaget ennå, men vet at andre er blitt tatt. Hva blir straffen for sånne småting?

Les mer

Konsekvenser av butikktyveri

Naske, "låne", stjele. Har du blitt fristet til å ta med deg noe i bagen eller lomma som du ikke har betalt for? Kommenter i artikkelen!

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Kriminalitet
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om kriminalitet