Hopp til hovedinnholdet

Konsekvenser av lovbrudd

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Er i en litt interessant situasjon, jeg har egentlig aldri gjort noe galt i livet mitt...men nå nylig ble jeg dømt for å ha truet ved å ha skrevet en litt slem melding på Jodel. Ble dømt til å sone 15 dagers fengsel og å betale 1000 kr for at de måtte plage meg. Poenget er at jeg lurer på hva slags konsekvenser dette vil ha for meg i fremtiden. Jeg bryr meg ikke så mye om straffen, men heller som sagt hvordan dette påvirker fremtiden min. For eksempel det med å reise. Jeg er en amerikansk statsborger, så jeg kommer hjem uansett...men jeg lurer på om mitt norske rulleblad overføres på et vis til USA? Hva med andre land, har sett at så lenge man oppholder seg i et land i mindre enn 30 dager så behøver man ikke visum, men hva om jeg vil reise til et sted og være der i mer enn 30 dager? Skal jeg ikke kunne reise til andre land for noe så jævlig patetisk som å ha skrevet en grov melding på Jodel? Videre lurer jeg på det med arbeid, hva slags hindringer kan jeg forvente?

SVAR

Besvart 08.10.2018 13:17:02
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Hva kommer på rullebladet (politiattesten)?

Det er ikke meningen at et lite feilskjær skal følge deg livet ut, og derfor finnes det strenge regler for hvilke opplysninger politiet kan gi om deg til andre.

 

Les mer
attach_file

Yrker og utdanninger som krever politiattest

Mange formål krever at du legger frem politiattesten din (rullebladet ditt). Her har vi samlet noen, og hvilken type attest du må legge frem for de ulike.

 

Les mer
attach_file

- Har noe på rullebladet - kan jeg reise til USA?

Jeg ble tatt for nasking for noen år siden. Har tenkt å studere i USA etter videregående, og lurer på om det at jeg har noe på rullebladet får noe å si. Har hørt at det er vanskelig å få reise til USA med noe på rullebladet. Utenlandsstudier er noe jeg har drømt om bestandig, og USA er favorittlandet. Blir så lei meg hvis den tabben jeg gjorde en gang for lenge siden skal ødelegge planene mine.

 

Les mer
attach_file

Jeg har gjort noe ulovlig – kan jeg jobbe med barn og unge?

Drømmer du om å jobbe med barn og unge, men har gjort noe ulovlig? Heldigvis er det bare enkelte lovbrudd som kan ødelegge for drømmejobben din.

 

Les mer
account_circle