Hopp til hovedinnholdet

Er det ulovlig å bestille en karambit på wish?

Gutt 16 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg bestilte en karambit på wish. Det er en fixed blade karambit med en skarp side. Jeg sjekket først om det gikk an å kjøpe i norge og det gjorde det, men jeg ville ha en billigere kniv i og med at den var ment som et samle objekt. Jeg sjekket også lovverket hvor jeg forstod det som at den ikke var ulovlig. Da jeg kjøpte den stod det også at den var praktisk og enkel å ha frem når jeg var ute på telttur/villmarkstur. Den skal ha ankommet norge. Men først etter at jeg hadde forstått det sånn at den ikke var ulovlig og etter at den var bestilt, så begynner jeg å høre om at den er ulovlig og at jeg kan få stor bot og prikk på rullebladet. Min største drøm er å jobbe i forsvaret og jeg har aldri brutt en lov i mitt liv. Derfor blir jeg nå veldig stressa. Hva kan jeg nå gjøre for å unngå prikk på rullebladet? Jeg har ingen bakgrunn med politiet bortsett fra en episode for to år siden hvor jeg selv var anmelderen mot en annen som truet meg. Er nå stressa og lurer på hva jeg kan gjøre.

Besvart 07.11.2018 09:51
 

Svar
Hei

Vi har forståelse for at du på alle måter ønsker å stoppe denne forsendelsen, men det er dessverre ingenting vi i Tolletaten kan foreta oss på forhånd i slike saker.

Tolletaten verken frakter eller oppbevarer sendinger, dette gjøres av den enkelte transportør ( Posten, DHL, FedEx med flere ) .

Vi har ingen kjennskap til om det er mulig å få stoppet en forsendelse og returnert den FØR den fremstilles til tollbehandling.

Det er i så tilfelle enten avsender som må tilbakekalle sendingen eller den norske transportøren som har ansvaret for sendingen som eventuelt kan gjøre dette. Prøv å kontakte dem dersom du har sporingsnummeret og hør om de kan stanse pakken.

Hvis du ikke vet hvem som frakter varen kan du enten høre med avsender eller sjekke på www.pakkesporing.no

Ved kontroll av sendinger fra utlandet vil det dersom det oppdages ulovlige varer, bli gjort et beslag av de(n) aktuelle varen(e) og eventuelt skrevet en rapport om tollovertredelse med politianmeldelse.

Deretter sendes saken til Politiet som vurderer videre hva som skjer i den aktuelle saken.

Hilsen Tolletatens Infosenter i samarbeid med ung.no.

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

- Går med kniv og våpen

Gutt med kniv (colourbox.com)

Jeg blir truet av en gjeng på skolen, og føler meg aldri trygg når jeg går ute på kveldene. Det føles bedre når jeg har en kniv innenfor beltet, men jeg vet jo at det egentlig er ulovlig. Er det ikke slik?

Og - kan jeg eie en karambitkniv?

Les mer

Kan jeg eie kniver og andre voldsprodukter?

Kniv (colourbox.com)

Hva er lov å eie, og kan jeg ha en kniv kun for trening?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Kriminalitet
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om kriminalitet