Hopp til hovedinnholdet

Noen oppbevarer et nakenbilde av noen som ikke vet om det.

Gutt 15 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg hørte nettopp at noen oppbevarer ett nakenbilde av noen under 18 uten at sender ikke vet dette. Er det ulovlig? Og er jeg pliktig til å melde fra?

Besvart 25.11.2018 18:04
 

Svar
Hei

Så fint at du skriver til oss!

Det er ulovlig å ha nakenbilde av noen under 18 år, fordi slike bilder regnes som seksualiserte bilder av barn og er straffbare å ha og å dele videre. 

Du er ikke pliktig til å melde i fra til politiet om dette, men du har mulighet til å gjøre det, og du må vurdere om dette er noe du kanskje bør gjøre.

Det som er viktig er å tenke på den personen som er på bildet. Hva med han/henne? Jeg synes at de fortjener å få vite om dette. Slik at de har en mulighet til å få slettet bildet av seg. 

Nå har du en mulighet til å gjøre noe bra for noen andre, så si ifra til personen på bildet, fordi vedkommende fortjener å vite om dette.

Lykke til!

Vennlig hilsen Helsesøster, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Å dele andres nudes er #ikkegreit

Å dele andres nudes er ulovlig

#ikkegreit er en kampanje som retter fokus mot overgrep og krenkelser blant unge. Årets tema er deling av nakenbilder, og på ung.no/ikkegreit finner du info om GIFs, artikler og filmer om temaet.

Les mer

Er det straffbart å sende nudes?

Gutt tar bilde av lettkledd jente (colourbox.com)

Noen synes det er spennende å sende naken- og lettkledde bilder. Men hva er egentlig lov å sende? Og er det ok å dele bilder og filmer videre med andre?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Kriminalitet
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om kriminalitet