Hopp til hovedinnholdet

Kan jeg straffes for tyveri når jeg har stjålet for under 2000 kroner?

Gutt 16 år
 

Spørsmål

Hei jeg ble tatt for å stjele e-væske til el sigaretter. Jeg stjal for 1025 kr. Hva er strafferammen rundt dette jeg ble tatt og anmeldt til politiet. Men hva er strafferammen rundt dette. Fordi dette er jo ikke stjeling for over 3000kr Men jeg blir straffet for at jeg har stjelt for over dette siden politiet har ikke etterforsket godt nok så de vet ikke hvor mye jeg stjal for

Besvart 07.12.2018 15:46
 

Svar
Hei

Hvis du har stjålet for under 2000 kroner som er grensen for hva som vil bli regnet som et mindre tyveri etter straffeloven, bør du ta kontakt med politiet og forklare deg om dette. 

Du forklarer at du har stjålet for under 2000 kroner og dette skal i følge loven anses som et mindre tyveri etter straffelovens § 323

Dersom du ønsker det, kan du be politiet om at du kan få saken din til behandling i konfliktrådet. Dette kan du lese mer om i artikkelen jeg har lagt med i svaret mitt til deg.


Hilsen Juristen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

- Stjeler i butikken

Stjeler i butikk (colourbox.com)

Jeg er ofte innom senteret på vei hjem fra skolen, og putter noen ganger snop og sminke i lomma før jeg går ut igjen. Jeg har ikke blitt oppdaget ennå, men vet at andre er blitt tatt. Hva blir straffen for sånne småting?

Les mer

Hva kommer på rullebladet (politiattesten)?

Sinna gutt (colourbox.com)

Det er ikke meningen at et lite feilskjær skal forfølge en person livet ut. Derfor er det satt strenge rammer for om politiet kan utlevere opplysninger om deg, og i så fall hvilke opplysninger de kan gi.

Les mer

Bruk Konfliktrådet

Hender (colourbox.com)

Konfliktrådet hjelper vanlige mennesker i en konfliktsituasjon, helt gratis. Meglere fra konfliktrådet hjelper deg å finne en løsning på alle typer konflikter - uten at det kommer på det ordinære rullebladet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Kriminalitet
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om kriminalitet