Hopp til hovedinnholdet

Jeg stjal et bankkort og brukte det til å bestille klær på nett

Gutt 16 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg har stjålet et ba kort og brukt det til å bestille klær fra zalando for 9000 kroner. Hva er straffen for det og er det mulig å bli tatt ettersom jeg bestilte det på mitt navn og adresse?

Besvart 09.01.2019 20:45
 

Svar
Hei

Hvis du har stjålet et bankkort og handlet med dette, så er det straffbart. Du kan da straffes med bøter eller fengsel i inntil 2 år. Du kan lese mer om dette i straffeloven § 371 og i artikkelen under. 

Hvis du har bestilt varer med ditt eget navn og din egen adresse, vil det være lett for politiet å finne ut at det er du som har foretatt kjøp med kortet. Det er dermed sannsynlig at de vil finne ut at det er deg som har gjort dette, hvis forholdet blir anmeldt.

Hvis dette skjer, er det mulig at du kan få saken behandlet i konfliktrådet, hvis den som anmelder forholdet går med på dette. Du kan lese mer om behandling i konfliktrådet, i artikkelen jeg har lagt ved i svaret mitt til deg.

Hilsen Juristen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

- Handler på nettet med kredittkortet til en annen

Kredittkort og pc (colourbox.com)

Jeg har veldig lyst på noe jeg har funnet på nettet, men har ikke penger. Men det har noen jeg kjenner. Hvis jeg får tak i kredittkortet deres og bruker det til å betale med, hva skjer om dette blir oppdaget?

Les mer

Bruk Konfliktrådet

Hender (colourbox.com)

Konfliktrådet hjelper vanlige mennesker i en konfliktsituasjon, helt gratis. Meglere fra konfliktrådet hjelper deg å finne en løsning på alle typer konflikter - uten at det kommer på det ordinære rullebladet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Kriminalitet
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om kriminalitet