Hopp til hovedinnholdet

Ble tatt da jeg prøvde å stjele en concealer. Hvilke konsekvenser får det?

Jente 14 år
 

Spørsmål

Hei, jeg prøvde å stjele en concealer til 98kr. Jeg ble tatt og securitas ringte foreldre. Om saken blir politianmeldt, hvilke konsekvenser vil det få? Kontakter de barnevernet? Får jeg dra til USA? Får jeg prikk på rullebladet? Vil det stå på CV-en min? Vil det ha noen fremtidige konsekvenser?

Besvart 06.02.2019 22:50
 

Svar
Hei

Siden du er under 15 år, kan du ikke straffes for dette. Det er også svært tvilsomt om det iverksettes barnevernstiltak på grunnlag av dette tyveriforsøket.

På denne bakgrunn vil heller ikke forholdet fremgå av en eventuell fremtidig politiattest, og vil derfor mest sannsynlig ikke få noen konsekvenser for deg senere i livet.

Snart når du imidlertid den kriminelle lavalderen, og da kan slike lovbrudd få klare konsekvenser for deg. Du kan lese mer om dette i artiklene under.

 

Hilsen juristen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Lovbrudd av de mellom 15 og 18 år

Gutter i hettejakke

Du er over den kriminelle lavalderen, men likevel ikke myndig. Hvilke regler gjelder for deg mellom 15 og 18?

Les mer

Hva kommer på rullebladet (politiattesten)?

Sinna gutt (colourbox.com)

Det er ikke meningen at et lite feilskjær skal forfølge en person livet ut. Derfor er det satt strenge rammer for om politiet kan utlevere opplysninger om deg, og i så fall hvilke opplysninger de kan gi.

Les mer

- Har noe på rullebladet - kan jeg reise til USA?

Frihetsgudinnen (colourbox.com)

Jeg ble tatt for nasking for noen år siden. Har tenkt å studere i USA etter videregående, og lurer på om det at jeg har noe på rullebladet får noe å si. Har hørt at det er vanskelig å få reise til USA med noe på rullebladet. Utenlandsstudier er noe jeg har drømt om bestandig, og USA er favorittlandet. Blir så lei meg hvis den tabben jeg gjorde en gang for lenge siden skal ødelegge planene mine.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Kriminalitet
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om kriminalitet