Hopp til hovedinnholdet

Grensen mellom narkotikaovertredelse og grov narkotikaovertredelse

Gutt 17 år
 

Spørsmål

Hei, lurer på hva straffen vil bli om man blir tatt med 500 gram hasj eller opptil 1kg (1000 gram)Er dette en enkel eller grov narkotikaforbrytelse? Tusen takk for svar

Besvart 09.02.2019 09:19
 

Svar
Hei

Dersom mengden hasj er opptil 1 kg, straffes produksjon, anskaffelse, import, eksport, oppbevaring og handel med hasj med bøter og/eller fengsel i opptil 2 år etter straffeloven § 231. (narkotikaovertredelse)

Dersom mengden overstiger 1 kg anses det som utgangspunkt for å være grov narkotikaovertredelse etter straffeloven § 232. 

Hilsen juristen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hva kommer på rullebladet (politiattesten)?

Sinna gutt (colourbox.com)

Det er ikke meningen at et lite feilskjær skal forfølge en person livet ut. Derfor er det satt strenge rammer for om politiet kan utlevere opplysninger om deg, og i så fall hvilke opplysninger de kan gi.

Les mer

Cannabis – hva er hasj og marihuana?

Cannabis (bildet er hentet fra www.colourbox.com).

Cannabis er det mest brukte illegale stoffet i Norge. Cannabis er samlebetegnelse på hasj, marihuana og cannabisolje. Les om hva som er forskjellen, og om stoffene THC og CBD som finnes i cannabis.

Les mer

Astrid (20) hadde røyka hasj én gang

Jente røyker

Astrid ble nektet videreutdanning i militæret fordi hun ble tatt med spor av hasj i urinprøven.

Les mer

- Går med hasj og andre narkotiske stoffer på meg

Hasj (colourbox.com)

Jeg får noen ganger litt hasj av en kompis som takk for at jeg hjelper ham med forskjellige greier. Jeg har jo ikke kjøpt stoffet, og hvis jeg ikke bruker det selv engang: Er det ulovlig å bare gå rundt med det i lomma?

Les mer

Narkotikalovgivningen

RU§

All bruk, besittelse, omsetning og andre former for ulovlig omgang med narkotiske stoffer i Norge er ulovlig, dersom det ikke skjer etter foreskriving av lege. Norge er et av de landene i Europa som har de strengeste straffene for narkotika.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Kriminalitet
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om kriminalitet