Hopp til hovedinnholdet

Skummel forbikjøring på ATV - kan jeg bli tatt av politiet

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei, Gutt på 16 så har nettopp fått traktorlappen. Jeg har da kjøpt en traktor registret atv, den går i 80. Jeg kjørte litt rundt på en landevei si jeg kjedet meg, jeg følgte farts grensen som da var 70. Så framfor meg kjørte det en annen atv som holdt 40, jeg kjørte bak den i et par minutter men etterkvart ville jeg ta forbi. Jeg ventet til da jeg trodde det var klart. Som da det ikke var, jeg var nesten forbi da det kom en bil som kjørte mye fortere en fartsgrensen. Den kom så fort da jeg så vidt kom forbi atven med et par centimeter. jeg har nå sykt dårlig sammvidighet og føler redsel over det som skjedde, jeg føler da dette var min feil si jeg egentlig ikke kan kjøre så fort til å klare å ta forbi atven. jeg ble ikke stoppet av politi, men lurer på om politi kan ta meg om han på atven har kontakten politiet?

SVAR

Besvart 02.04.2019 22:13:45
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Disse lovbruddene gir prikker i førerkortet

Målet med prikkbelastning er å hindre uforsiktig kjøring for å få ned tallet på antall skadde og drepte i trafikken. Her kan du lese hvilke synder som gjør at du kan få prikker på førerkortet.

 

Les mer
attach_file

Skal du ta traktorlappen?

Fra du er 16 år kan du ta lappen på traktor, så lenge den ikke kan kjøre fortere enn 40 km/t. Les mer om førerkort for traktor og motorredskap her.

 

Les mer
account_circle