Hopp til hovedinnholdet

Hva er sjansen for å bli tatt for et lite tyveri?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei, jeg er en gutt på 15 år. Jeg har en dag siden tatt en produkt til ca. 200kr i en dagligvarebutikk, i en stor by på et kjøpesenter i Norge. Jeg kjøpte noe og tok noe i lommen i tillegg uten å betale, tror kanskje det kom på noe av kantene men er usikker. Da jeg gikk ut butikken så gikk alarmen like etter, en damen foran meg stanset opp og jeg bare gikk ut videre uten å se meg tilbake. Selv om jeg så mange vakter så gikk inn fra inngangen så var det ingen som stoppet meg. Etter den kvelden så skjedde den ingenting videre. Spørsmålet mitt er, om jeg kan bli anmeldt av butikken og hvor stor sjanse, for sånne type saker i forhold til straff. Tør ikke å snakke om dette med familien min og vet ikke hva jeg skal gjøre, er redd hele tiden om å høre de fra politiet. Hva kommer til å skje videre og hvilken konsekvenser for jeg? Setter virkelig stor pris om noe kunne ha gitt meg en god og detaljert svar.

SVAR

Besvart 10.04.2019 09:04:53
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Er du mellom 15 og 18 år og har brutt loven?

Hvis du er over den kriminelle lavalderen (15 år), men fremdeles ikke myndig - hva slags straff kan du få da?

 

Les mer
attach_file

Bruk konfliktrådet - unngå merknad på rullebladet

Har du havna i en konflikt? Konfliktrådet kan hjelpe deg med å finne en løsning - uten at det kommer på det ordinære rullebladet.

 

Les mer
attach_file

- Stjeler i butikken

Jeg er ofte innom senteret på vei hjem fra skolen, og putter noen ganger snop og sminke i lomma før jeg går ut igjen. Jeg har ikke blitt oppdaget ennå, men vet at andre er blitt tatt. Hva blir straffen for sånne småting?

 

Les mer
attach_file

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

 

Les mer
account_circle