Hopp til hovedinnholdet

Hva er sjansen for å bli tatt for et lite tyveri?

Gutt 15 år
 

Spørsmål

Hei, jeg er en gutt på 15 år. Jeg har en dag siden tatt en produkt til ca. 200kr i en dagligvarebutikk, i en stor by på et kjøpesenter i Norge. Jeg kjøpte noe og tok noe i lommen i tillegg uten å betale, tror kanskje det kom på noe av kantene men er usikker. Da jeg gikk ut butikken så gikk alarmen like etter, en damen foran meg stanset opp og jeg bare gikk ut videre uten å se meg tilbake. Selv om jeg så mange vakter så gikk inn fra inngangen så var det ingen som stoppet meg. Etter den kvelden så skjedde den ingenting videre. Spørsmålet mitt er, om jeg kan bli anmeldt av butikken og hvor stor sjanse, for sånne type saker i forhold til straff. Tør ikke å snakke om dette med familien min og vet ikke hva jeg skal gjøre, er redd hele tiden om å høre de fra politiet. Hva kommer til å skje videre og hvilken konsekvenser for jeg? Setter virkelig stor pris om noe kunne ha gitt meg en god og detaljert svar.

Besvart 10.04.2019 09:04
 

Svar
Hei

Det er umulig for meg å gi deg et klart svar på spørsmålet ditt da det kun blir spekulasjoner. Jeg skjønner at du angrer på det du har gjort, og det er bra for da innser du at det var galt.

Dersom du gikk fra butikken uten å bli stoppet, så vil det mest sannsynlig ikke skje noe i ettertid. Men det kan likevel være at butikken velger å anmelde saken, og at politiet etterforsker saken nærmere. Noen butikker har kameraovervåkning og det kan jo da være en mulighet for at du har blitt fanget opp der. Men om butikken følger opp denne saken, vet jeg som sagt ikke.

Hvis du trenger å snakke med en voksen om dette, så kan en helsesøster eller en annen voksen du stoler på være fin å prate med. Helsesøstre har også taushetsplikt slik at du ikke trenger å bekymre deg for at det du sier vil bli fortalt videre til dine foreldre eller andre.

Med vennlig hilsen juristen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Lovbrudd av de mellom 15 og 18 år

Gutter i hettejakke

Du er over den kriminelle lavalderen, men likevel ikke myndig. Hvilke regler gjelder for deg mellom 15 og 18?

Les mer

Løs konflikten - unngå merknad på rullebladet

Overvåkingskamera inne på et shoppingsenter (colourbox.com)

Har du havna i en konflikt? Fortvil ikke! Les eksempler på hvordan meglere fra Konfliktrådet kan hjelpe deg med å finne en løsning på ulike konflikter - uten at det kommer på det ordinære rullebladet.

Les mer

- Stjeler i butikken

Stjeler i butikk (colourbox.com)

Jeg er ofte innom senteret på vei hjem fra skolen, og putter noen ganger snop og sminke i lomma før jeg går ut igjen. Jeg har ikke blitt oppdaget ennå, men vet at andre er blitt tatt. Hva blir straffen for sånne småting?

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Kriminalitet
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om kriminalitet