Hopp til hovedinnholdet

Kommer avhør etter tyveri i butikk på rulleblad?

Gutt 16 år
 

Spørsmål

Jeg stjal noe på butikken som kosta rundt 20kr for tre dager siden. De ringte politiet og de avhørte meg i butikken osv. Blir det registrert på rullebladet da? Jeg er usikker på om det ble det, isåfall får jeg beskjed om det? Hvis ikke, hvordan kan jeg sjekke det?

Besvart 10.04.2019 09:14
 

Svar
Hei

Dersom du blir dømt for tyveriet, så vil du få et forelegg (en bot) i posten for det. Hvis du ikke blir dømt og får noen straff, så vil det heller ikke bli registrert noe i rullebladet ditt som vil komme på en eventuell politiattest senere. 

Navnet ditt kan likevel bli registrert i politiets internjournal. Dette er ikke det samme som et rulleblad, men kun en journal til bruk for politiet. Hvis du på et senere tidspunkt blir tatt for butikktyveri igjen, vil de kunne se at dette har skjedd tidligere, til tross for at du (kanskje) ikke får en strafferettslig reaksjon denne gangen. 

Hilsen juristen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hva kommer på rullebladet (politiattesten)?

Sinna gutt (colourbox.com)

Det er ikke meningen at et lite feilskjær skal forfølge en person livet ut. Derfor er det satt strenge rammer for om politiet kan utlevere opplysninger om deg, og i så fall hvilke opplysninger de kan gi.

Les mer

- Stjeler i butikken

Stjeler i butikk (colourbox.com)

Jeg er ofte innom senteret på vei hjem fra skolen, og putter noen ganger snop og sminke i lomma før jeg går ut igjen. Jeg har ikke blitt oppdaget ennå, men vet at andre er blitt tatt. Hva blir straffen for sånne småting?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Kriminalitet
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om kriminalitet