Hopp til hovedinnholdet

Mulig å testet seg for overgrep anonymt i Norge ? Redd for info i journal.

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Er det mulig å få foretatt voldtektsundersøkelse/sporsikring anonymt? Jeg vet at i diverse Amerikanske stater så kan en få tatt en "Jane Doe kit", hvor alt blir gjort, men knyttet opp mot en kode, og ikke ens eget navn. Er dette mulig i Norge? Har ikke vært i denne situasjonen selv, men om det skulle skje så ønsker jeg ikke å ta et valg om å få at jeg har blitt voldtatt knyttet til mine journaler osv før jeg har fått roet meg ned og vurdert situasjonen. Samtidig, så er beviser av diverse slag viktig å få sikret raskt.

SVAR

Besvart 11.05.2019 11:03:43
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Helsestasjon for ungdom

Helsestasjon for ungdom er et gratis tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

 

Les mer
attach_file

Fastlege

Fastlegeordningen gir alle innbyggere i Norge rett til å ha en allmennpraktiserende lege som sin faste lege. Frem til du er 16 år skal besøk hos fastlegen være gratis og etter at du er 16 år kan du selv bytte fastlege.

 

Les mer
attach_file

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

 

Les mer
attach_file

Var det en voldtekt?

Jeg husker ikke noe av det som skjedde, men jeg er redd for at jeg har blitt utsatt for en voldtekt.

 

Les mer
account_circle