Hopp til hovedinnholdet

Vennen min ble tatt med 15 gram hasj - hva skjer nå?

Jente 17 år
 

Spørsmål

jeg lurer på hva som vil skje med min venn etter at vennen min har blitt tatt med ca, 15 gram hasj, mobil, vekt og småbager. politiet tror at min venn har selget hasj, men min venn sier at det er til egenbruk. min venn er 17 år og familien er kontaktet, familien til vennen min er varslet og de venter på at vennen min skal bli innkalt til avhør. mobilen til vennen min er beslaglagt og han vet ikke hva politiet kan finne på den. hva slags straff kan vennen min få, og når tror dere vennen min blir innkalt til avhør? vennen min ble pågrepet for et par dager siden.

Besvart 13.05.2019 12:58
 

Svar
Hei

Jeg kan dessverre ikke svare på når politiet vil innkalle vennen din til avhør. Dette avhenger av hvor mye politiet har å gjøre, og om det er andre saker som må prioriteres foran vennen din sin sak. 

Siden vennen din er under 18 år kan han få tilbud om ungdomsoppfølging eller ungdomsstraff. Dette er et alternativ til vanlig straff som bot eller fengsel. Du kan lese mer om hva ungdomsoppfølging og ungdomsstraff er i artikkelen du finner nedenfor. 

Til slutt vil jeg nevne at det er politiet som må vurdere saken til vennen din, og det er derfor også de (og eventuelt domstolen) som avgjør hvilken straff vennen din vil få.  

Hilsen juristen, Ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

- Går med hasj og andre narkotiske stoffer på meg

Hasj (colourbox.com)

Jeg får noen ganger litt hasj av en kompis som takk for at jeg hjelper ham med forskjellige greier. Jeg har jo ikke kjøpt stoffet, og hvis jeg ikke bruker det selv engang: Er det ulovlig å bare gå rundt med det i lomma?

Les mer

Hvem kan straffes?

fengsel (colourbox.com)

Fengsel? Samfunnsstraff? Forvaring? Her kan du lese om hva som skal til for å straffe noen, og om hva straffen kan bli.

Les mer

Ungdomsoppfølging og ungdomsstraff

Jente foran murvegg (colourbox.com)

«Jeg er fornøyd med at jeg fikk en sjanse til». Ungdom som begår alvorlige kriminelle handlinger skal straffes for det, men er du under 18 år er det en mulighet for å slippe soning i fengsel.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Kriminalitet
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om kriminalitet