Hopp til hovedinnholdet

Kan jeg bli anmeldt for å ha vært sammen med noen som slåss?

Gutt 16 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg er gutt på 16 år. Noen av vennene mine har krangel med noen andre ungdommer, jeg lurte på hvis jeg er ute med vennene mine (vi er ca 12 stk) og de møter ungdommene de har krangel med, også begynner de å sloss. Blir jeg tatt av politiet for det? Jeg gjør ingenting for eksempel, for å ikke bli innblandet løper jeg vekk fra stedet, blir jeg tatt av politiet og blir jeg anmeldt for at jeg var med de?

Besvart 13.05.2019 14:13
 

Svar
Hei

Bra at du spør!

Så lenge du ikke gjør noe galt så vil du ikke bli anmeldt av politiet og straffet. Du kan altså ikke bli straffet for å være sammen med noen som slåss, men dersom du "heier" eller på andre måter oppmuntrer/oppfordrer andre til å bruke vold så kalles det ofte for medvirkning og det kan være straffbart.

Dersom du er sammen med noen som begynner å slåss og du ikke kan eller vil stanse slåssingen så synes jeg du skal gjøre som du selv nevner - løpe vekk fra stedet. Da unngår du å bli innblandet.

Dersom slåssingen blir anmeldt til politiet så blir ofte alle som var tilstede innkalt til avhør hos politiet fordi de forsøker å få klarhet i hva som har skjedd. Noen ganger blir man også anmeldt selv for ting som har skjedd selv om man faktisk ikke har gjort noe galt. Andre kan ha misforstått situasjonen og trodd at du også var med på det. Da er det viktig at du i avhør forteller politiet sannheten om hva som faktisk skjedde slik at de får et riktig bilde av deg og din rolle. Dersom du ikke har gjort noe ulovlig så vil du ikke bli straffet. 

Vennlig hilsen forebyggende politi/Kripos i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Kriminalitet
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om kriminalitet