Hopp til hovedinnholdet

En skummel mann som bor i et kollektiv

Gutt 14 år
 

Spørsmål

Hei:) Jeg bor i en blokk og det er en skummel mann som bor i et kollektivt. Han er skummel og har prøvd å løpe etter jenter og virker som en narkoman. En gang så begynte han å krangle nesten å krangle med mor og tror han skulle slå. Han virker full og sånt han drikker mye tror jeg. I hvert fall føler jeg meg redd. Hva kan jeg gjøre når jeg skal inn og ut av blokka, på kvelder ? Mulig å ha noe til å forsvare seg ?

Besvart 13.06.2019 12:23
 

Svar
Hei gutt 14 år.

Du forteller at du bor i blokk, og at det er en mann du synes er skummel og er redd for, som bor der. Han har prøvd å følge etter jenter, og du tror han er narkoman, og du synes han virker full iblant.

Du skriver også at han kranglet med moren din en gang, og at du da ble redd for at han skulle slå henne.

Jeg forstår veldig godt at du er redd for denne mannen. Du er redd når du skal inn og ut av blokka dere bor i på kveldstid. Jeg tror ikke du skal begynne å forsvare deg, men heller ha telefonen klar til å ringe mammaen din eller noen andre som kan hjelpe deg. Hvis du ikke ser på mannen og heller ikke svarer når han snakker til deg, er det mindre sjanse for at han gjør noe mot deg. Slike mennesker er som regel harmløse, men de kan likevel virke skremmende.

Jeg synes du skal snakke med moren din om at du er redd for han, og spørre henne hva hun tenker om det. Fortell henne at du er redd for å møte på han når du skal hjem eller ut av blokka om kvelden. Du kan også snakke med en annen voksen du stoler på, som for eksempel helsesykepleier på skolen din eller på helsestasjon for ungdom.

Håper det ordner seg for deg. Jeg legger ved noen artikler du gjerne kan lese.

 

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Rus: kontakttelefoner

Jente ser på mobilen sin (colourbox.com)

Hva kan du gjøre hvis du har et rusproblem? Eller en venn eller noen i familien sliter med det? Da er det hjelp å få.

Les mer

Snakk med foreldrene dine om vanskelige ting!

Jente prater med faren sin (colourbox.com)

Er det vanskelig å snakke med foreldrene dine om personlige ting? Det er ikke så rart. Jo eldre du blir, jo mer avstand opplever du nok til dem og det er normalt. Men foreldre er ikke like håpløse som du tror.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Kriminalitet
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om kriminalitet