Hopp til hovedinnholdet

Mista klokka mi hos en kompis, han vil ikke gi den tilbake. Anmelde?

Gutt 18 år
 

Spørsmål

Hei, jeg lurer på en ting. Er en ting som har skjedd. Klarte å miste klokka mi hos en kompis og han sier/sa at han hadde den. Men han sier at han har mista den og han kommer med masse unnskyldninger hele tiden på at han ikke finner den, han har ikke hatt tid på å lette etter den osv. Kan jeg politianmelde det og si at han må betale. Det er jo hans ansvar liksom. Han sier at han har den men ikke gir den tilbake. Takk for svar.

Besvart 12.09.2019 09:08
 

Svar
Hei

Jeg skjønner at dette er en vanskelig situasjon å komme opp i. Du velger selv om du politianmelder ham eller ikke, men jeg er redd politiet ikke kommer til å prioritere å etterforske saken.

Hvis dere ikke klarer å løse det selv, kan det være lurt å si fra til foreldrene dine eller en annen voksen du har tiltro til (selv om du er 18 år). De har kanskje noen fornuftige råd å komme med, eller de kan ta kontakt med hans foreldre/foresatte. Eller så kan du selv kan ta kontakt med foreldrene hans og forklare situasjonen.

Det er også en mulighet å kontakte konfliktrådet i ditt område og legge fram saken for dem. Da kan de ta kontakt med den andre parten og invitere til et møte hvor det er en nøytral mekler til stede. Da får begge fortalt sin side av saken, og veldig ofte kommer man til en avtale i slike saker. Det er frivillig å møte i konfliktrådet, men det kan være en god løsning – også for å klare å bevare vennskapet.

Her finner du kontaktinformasjon til de ulike konfliktrådene: www.konfliktraadet.no/konfliktraad.311371.no.html

Her kan du lese litt om hva som skjer i et gjenopprettende møte: www.konfliktraadet.no/hva-skjer-foer-et-meglingsmoete.311343.no.html
Lykke til!

Hilsen konfliktrådet i samarbeid med ung.no

www.konfliktraadet.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Snakk med foreldrene dine om vanskelige ting

Jente prater med faren sin (colourbox.com)

Gruer du deg til å snakke med foreldrene dine om vanskelige ting i livet ditt? Kanskje er du redd for hvordan de skal reagere? Her får du tips til hvordan du kan gå fram.

Les mer

Konflikter kan løses

Konfliktrådet

Han sier han skal banke skitten ut av meg. Hva skjer om butikken finner ut at jeg har stjålet? Sykla inn i en bil, og det ble merker. Ble trua, men saken ble anmeldt.

Mange får hjelp av konfliktrådene. Vi har samlet noen typiske spørsmål og svar her.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Kriminalitet
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om kriminalitet