Hopp til hovedinnholdet

Blitt anmeldt for noe jeg ikke gjorde bevisst. Kan Konfliktrådet ta saken?

Jente 20 år
 

Spørsmål

Hei, her om dagen skulle jeg kjøpe noe fra salatbaren og en cola. Når jeg skulle trykke på pris for salatbaren trykket jeg feil på noe annet! I tillegg til at jeg hadde ikke klart å skanne det. En vekter stoppet meg og jeg forklarte meg, men han skrev anmeldelse uansett. Jeg gjorde ikke dette bevist. Er dette en sak for konfliktrådet? Jeg har vært i konfliktrådet før når jeg var 15, kan det være en årsak til å ikke få det løst i konfliktrådets nå? Kan politiet ta dette opp siden min alder? Jeg gutt på 22 med jobb, jeg ville ikke gjort dette bevisst.

Besvart 13.09.2019 13:15
 

Svar
Hei

Hvis saken din skal komme til konfliktrådet, er du avhengig av at politiet sender den til oss. Du kan ta kontakt med politiet og spørre om de kan sende saken til konfliktrådet, men generelt er det sånn at du må ha erkjent de faktiske forhold før en straffesak kan mekles i konfliktrådet.

Det at du har vært i konfliktrådet tidligere, eller din alder, hindrer deg ikke i å få flere saker opp i konfliktrådet.

Jeg skjønner godt at det er ubehagelig å bli anmeldt for noe du gjorde ubevisst, men det er også en mulighet for deg å ta kontakt med butikksjefen og forklare situasjonen for å se om dere kan komme til en løsning.Lykke til!

Hilsen konfliktrådet i samarbeid med ung.no

www.konfliktraadet.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hva kommer på rullebladet (politiattesten)?

Nærbilde av gutt (colourbox.com)

Det er ikke meningen at et lite feilskjær skal forfølge en person livet ut. Derfor er det satt strenge rammer for om politiet kan utlevere opplysninger om deg, og i så fall hvilke opplysninger de kan gi.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Kriminalitet
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om kriminalitet