Hopp til hovedinnholdet

Bør jeg varsle om en fra utlandet som truer med å drepe andre?

Jente 16 år
 

Spørsmål

Hei. Hva skjer om man chatter med noen fra utlandet og de sier at de har brukt leiemorder til å drepe noen/ønsker å skyte tyrkere? Er det nok å sende melding til spilltjenesten chatten foregikk på, f.eks steam, eller burde man varsle politiet også?

Besvart 19.09.2019 15:28
 

Svar
Hei

Dersom du selv har opplevd det er det bra at du tenker at du bør gjøre noe med det. Rapportering til tjenesten er greit, men jeg synes også du skal varsle politiet.

Dette kan du for eksempel gjøre på www.politiet.no/tjenester/tips-politiet/. Der kan du velge mellom ulike kategorier og siden denne personen konkret har sagt at han/hun ønsker å skyte tyrkere tenker jeg at kategorien "Hatefulle ytringer på internett" blir riktig å velge. 

Hvis du tipser politiet er det fint om du legger inn mest mulig informasjon om personen du hadde kontakt med og gjerne skjermbilder eller annen dokumentasjon på det som ble sagt eller skrevet.

Dersom personen blir identifisert så kan politiet ved behov dele informasjonen med politiet i landet som han eller hun bor i.

Du kan velge å ikke oppgi navn og kontaktinformasjon når du tipser politiet, men det er veldig fint om du gjør det slik at den fra politiet som behandler informasjonen kan komme i kontakt med deg om de trenger det. 

Jeg håper du velger å tipse politiet om denne personen. Om du gjør det har du gitt ansvaret videre til noen som kanskje kan forhindre at denne personen gjør alvor av truslene.

Vennlig hilsen forebyggende politi/Kripos i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Rasisme på nettet

tastatur stopp rasisme (colourbox.com)

Hvor går grensen for hva man kan si på nett? Og er rasistiske utsagn på nettet ulovlig?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Kriminalitet
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om kriminalitet